четвъртък, 28 септември 2017 г.

Пържени чушки с извара



Леко и бързо за приготвяне ястие!

Продукти
500 г чушки (няма значение цвета)
300 г извара
3 глави лук
4 бр. яйца
4-5 с.л. олио
сол
прясна подправка – магданоз, целина, копър

Приготвяне
Нарязаните на ситно лук и чушки се запържват в сгорещеното олио.
Прибавя се изварата и се бърка  1-2 минути.
Добавят се предварително леко разбитите яйца.
Посолява се на вкус.
Разбърква се докато яйцата се втвърдят.
При поднасяне се поръсва със ситно нарязана прясна подправка.
И обезателно пресни домати или краставици като допълнение! J


 *    В зимния сезон използвам печени или мариновани чушки. Също става вкусно.


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

4 коментара:

  1. Тили,
    и аз го правя това ястие.Със сирене, с извара - няма значение, все е вкусно и много лесно за приготвяне.Типично за сезона бързо ястие.
    Поздрави и лека почивка !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, със сирене също го правя. Пък сега ни е най-вкусно, с последните набрани от градината чушки и домати! :)
      Хубави почивни дни!

      Изтриване
  2. И това ми е много любимо, дори само чушки с извара, без яйца.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, и така става - само с чушки и извара.

      Изтриване