Леко
и бързо за приготвяне ястие!
Продукти
500
г чушки (няма значение цвета)
300
г извара
3
глави лук
4
бр. яйца
4-5
с.л. олио
сол
прясна
подправка – магданоз, целина, копър
Приготвяне
Нарязаните
на ситно лук и чушки се запържват в сгорещеното олио.
Прибавя
се изварата и се бърка 1-2 минути.
Добавят
се предварително леко разбитите яйца.
Посолява
се на вкус.
Разбърква
се докато яйцата се втвърдят.
При
поднасяне се поръсва със ситно нарязана прясна подправка.
И
обезателно пресни домати или краставици като допълнение! J
* В зимния сезон използвам печени или
мариновани чушки. Също става вкусно.
Тили,
ОтговорИзтриванеи аз го правя това ястие.Със сирене, с извара - няма значение, все е вкусно и много лесно за приготвяне.Типично за сезона бързо ястие.
Поздрави и лека почивка !
Ели, със сирене също го правя. Пък сега ни е най-вкусно, с последните набрани от градината чушки и домати! :)
ИзтриванеХубави почивни дни!
И това ми е много любимо, дори само чушки с извара, без яйца.
ОтговорИзтриванеВеси, и така става - само с чушки и извара.
Изтриване