Отдавна
се каня да направя песто, но си остана само с каненето. Изпуснах голямото
количество босилек, което имаше на село тази година, реших да използвам листата
на руколата, отгледана на балкона.
Много харесвам специфичния ѝ леко горчив,
леко лютив и орехов привкус. Ползвам я като добавка в салати.
Използвах
рецептата на Вероника , съобразено с количеството набрана рукола.
Продукти
50 г
рукола
30 г
орехови ядки
1
скилидка чесън
щипка
сол
50 мл
зехтин
лимонов
сок на вкус
30 г
настърган пармезан
Приготвяне
В чопър
поставих руколата, ореховите ядки, чесъна, солта и зехтина. Смлях съставките.
Добавих лимонов сок на вкус и пармезана.
Получи
се много ароматно и вкусно песто, което много бързо беше изконсумирано с
препечени филии и чай!
Тили,
ОтговорИзтриванена мен рукулата никак не ми харесваше.Явно са различни сортове обаче, има една рукула, която е по - фина и с не толкова натрапчив вкус.Ползвам я по малко и аз в салати, но само с нея песто не съм правила.Смесвам зеленината обикновено за по - добър вкус.
Поздрави и лека и спорна седмица ! Честито на всички именници ! Да са живи и здрави !
Ели, наистина не всички харесват руколата. Въпрос на вкус. Скоро и аз разбрах, че имало различни видове, но при нас отскоро продават семена за този вид. Ако намеря, ще си посадя и друга. :)
ИзтриванеЛека вечер!