неделя, 14 април 2019 г.

Печени панирани хапки от сирене



Хрупкави панирани сиренца, лесно и бързо  приготвени  и най-важното – без пържене!

Продукти
300 г твърдо сирене
100 г брашно за овалване
2 бр. яйца
200 г галета
по желание – сухи подправки: червен или черен пипер; риган; мащерка;розмарин; чубрица; босилек; чесън на прах и пр.

олио за намазване

Приготвяне
Сиренето се нарязва на хапки с дебелина 1 – 1,5 см. Формата е по избор – правоъгълни, квадратни или на триъгълници. Не трябва да са големи, около 5 см.
Ако се използват подправки, те се смесват с брашното.
Към галетата може да се прибави царевично брашно; сусамово семе; ленено семе; овесени трици…
Яйцата се разбиват на пяна.
Хапките се овалват първо в брашното, след това се потопяват в яйцата и накрая се овалват в галетата. Подреждат се една до друга  на равна повърхност (тава, поднос), върху хартия за печене или прозрачно фолио и се оставят във фризера поне за един час.
В тавата, в която ще се пекат, се поставя хартия за печене и се намаслява с олио. Нареждат се панираните  хапки  и отгоре се намазват с четка, потопена в олио.
Фурната предварително се загрява на 250 градуса.  Пекат се 4-5 минути. Стават готови много бързо. Изваждат се веднага, за да се прекрати процеса на топене и се отделят от хартията.
Поднесете със салата, лютеница, кетчуп или някакъв сладък сос – например Пикантен сливов сос  или Сладко-кисел сос от сини сливи            


*  Както са панирани, хапките може да се съхраняват във фризера за по-дълго време и да се изпекат,  когато ни е необходимо.

Приятен апетит!

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

2 коментара:

  1. Отговори
    1. Веси, приготвям ги вече няколко пъти. Само че взех да прави двойна панировка - брашно, яйце, галета, яйце, галета и стават по-добре. Все забравям да снимам и до добавя в публикацията...

      Изтриване