Без захар и глутен.
Продукти
1 бр.
яйце
4 пълни с.
л. сварена тиква (около 120 г)
50-60 г
орехови ядки
2 с. л.
кокосово брашно (около 26 г)
1 ч. л.
канела
1 с. л.
кокосово масло (или много меко краве масло)
25-30
г черен шоколад (при мен 74 %)
Приготвяне
Използвах
бяла тиква, собствено производство, много сладка, така че успешно може да се
използва при направата на десерти без захар. Тиквата я сварявам заедно с кората,
на пара, върху решетка, в тенджера под налягане. Като изстине, обелвам
ципата и я намачквам хубаво с преса за картофено
пюре.
В купа
се разбива яйцето, добавя се намачканата сварена тиква, нарязаните на ситно
орехови ядки, кокосовото брашно, канелата, маслото и начупения на много малки
парченца шоколад..
Всичко
се разбърква добре, за да се смесят
съставките.
Сместа
се разделя на 12 части и се оформят малки топчета. Нареждат
се в тава, покрита с хартия за печене и леко си приплескват отгоре.
Пекат се
в предварително загрята фурна, на 180 градуса около 25 минути (зависи от
фурната).
Получават
се бисквитки малко по-големи от двулевова монета, приятни на вкус, въпреки
липсата на захар.
Приятен
апетит!
Много добре изглеждат тези бисквити! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Мария! Само че трябва да са в двойна доза - бързо се изяждат. :)
Изтриване