Нисковъглехидратен,
много приятен на вкус сладкиш, леко влажен, но не глетав, лесен за приготвяне.
Първият
път, когато го приготвих, блендирах всички продукти, вкл. и боровинките (както
беше записано в рецептата). Освен това и
тахана ми е пълнозърнест, тъмен. Получи се доста тъмен на цвят, но вкусен сладкиш. Затова вторият път добавих
боровинките към блендираната смес.
Използвах
замразени боровинки, които извадих предварително от камерата и след като се
размразиха, прехвърлих в гевгир и оставих няколко часа, за да изтече максимално
сокът им и да се
поизсушат.
Силиконова форма за кекс с размери 20
см/10 см/5 см
Продукти:
3 бр.
яйца
3 с. л.
фъстъчен или сусамов тахан
6 – 7
бр. фурми без костилки
1 ч. л.
бакпулвер (5 г)
1 пълна
с. л. кокосово брашно (14 г)
100 г
пресни или замразени боровинки
Приготвяне
Всички
продукти, без боровинките, се поставят в блендер
и се
разбиват за няколко секунди.
Получената
смес се смесва с боровинките и изсипва във формата. Пече се в предварително
загрята на 180 градуса С фурна, около 30 минути. След поставянето на
формата във фурната се намалява на 170
градуса С.
След като сладкишът се поохлади, се изважда от формата и се оставя върху решетка да изстине напълно.
Приятен
апетит!
Интересен сладкиш, без брашно, а консистенцията, сякаш е направен с такова. Чудесен изглежда, Тили! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате! Дъщерята е накупила разни продукти за диетични десерти, но не ги прави и сега търся начини да ги оползотворя. :) Оказва се че и без брашно и захар наистина могат да се приготвят вкусни десерти.
ИзтриванеИнтересно предложение, Тили!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси! Весели празници!
ИзтриванеМного полезна публикация, открих я в Google, когато търсех неща за клинария и останах приятно изненадан! Поздравления и успех с развитието на блога! Ще се радваме, ако разгледате и нашият проект, за повече кликнете тук
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Павел от ВГ?
ИзтриванеБлагодаря! Неви от ВГ?
ОтговорИзтриванеТили,
ОтговорИзтриванепрекрасен е сладкиша.Точно такива десерти харесвам.Продължавай да списваш блога независимо,че напредват годините.Ще се радвам много да посещавам твоята страничка.Интересен и полезен блог.
Поздрави !
Благодаря за добрите думи, Ели!
Изтриване