Лесна рецепта за салата, която може да замести един обяд или вечеря.
Продукти
200 г
паста по избор
2-3 бр. печени
червени чушки
0,5 ч.
ч. консервирана или замразена царевица
2-3
мариновани краставички (зависи от големината)
1-2 стръка копър
1-2 стръка магданоз
сол
лимонов сок
олио
(или салатен зехтин)
ПРИГОТВЯНЕ
Пастата
се сварява в 2 литра подсолена вряща вода според указанията на опаковката, отцежда
се, изплаква се със студена вода и отново добре се отцежда.
Прехвърля
се в подходяща купа. Прибавят се нарязаните чушки краставички, копър и
магданоз, и царевицата. Ако се ползва замразена царевица, тя предварително се
оставя да се размрази, хубаво отцеди от течността и тогава се добавя.
Продуктите
се разбърква добре и се оставят малко да се смесят ароматите и вкусовете им.
След
това се подправят със сол и лимонов сок,
разбъркват се и накрая салатата се поръсва с олио (салатен зехтин).
Приятен
апетит!
Тили,
ОтговорИзтриванеТова е много простичка и вкусна рецепта.И не на последно място евтина при това поскъпване на всички хранителни продукти.Правила съм паста само с чесън и зехтин по италианска рецепта.Също много вкусна става.И твоята паста ми допадна много като идея.
Бъдете здрави !
Благодаря, Ели! Не можах да намеря пастата ти с чесън и зехтин. Но пък намерих други интересни рецепти. Пълен е блога ти с такива :)
ОтговорИзтриванеСветли празници!