Икономичен сладкиш Евтинийка
Този сладкиш беше на мода през 90-те години, но си е актуален и сега :)
Продукти
- 400 г конфитюр
- 1/2 ч.ч. олио
- 3 ч.ч. брашно
- 2 ч.л. сода бикарбонат
Приготвяне
Конфитюрът се разбива с 1 ч.ч. хладка вода, прибавят се олиото и брашното, предварително пресято със содата. Всичко се разбърква добре.
Сместа се изсипва се в намаслена и набрашнена тава.
Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура - около 180 градуса С. Да се внимава при печенето, тъй като тестото е тъмно на цвят.
Времето зависи от фурната, но става доста бързо. Просто трябва да се проверява с дървено шишче.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар