Едно вкусно пролетно ястие с коприва.
Продукти
500
– 600 г коприва
2
с. л. брашно
3
с. л. олио (зехтин)
4
– 5 скилидки чесън ( 1- 2 стръка пресен)
300
– 400 г кисело мляко
1
яйце
2
с. л. масло
1
ч. л. червен пипер
сол
Приготвяне
Почистената
и измита коприва се сварява в 2 чаши подсолена вода. Сварената коприва се
отцежда добре от водата и като се поохлади се нарязва на ситно или се пасира.
Брашното
се запържва в мазнината, прибавя се копривата и се налива толкова от водата, в
която е вряла, че да се получи умерена по гъстота каша. Посолява се. Подправя
се със счуканите скилидки чесън или ситно нарязан пресен.
Изсипва
се в тавичка и се залива с разбитото с яйцето кисело мляко и 1 кафена лъжичка
сол.
Пече
се в на 200 градуса С докато се зачерви. Поръсва се с червения пипер и се
намазва с маслото. Допича се още 5 минути.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Тили, много интересен начин за приготвянето на вкусната коприва! Така подредена не съм виждала и определено ме заинтригува. По-различно от познатото и много апетитно! Мерси за идеята!
ОтговорИзтриванеХубава вечер! Поздрави!
Албенче, най-често копривата я правим на каша с яйца на очи. Рецептата я знам отдавна, но чак сега я приготвих и определено много ни допадна.
ИзтриванеПоздрави и приятна вечер!
Много обичаме коприва, но на фурна не съм правила. Твоята изгледа чудесно и непременно ще я пробваме!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче! Следващият път ще прибавя и сирене.
ИзтриванеПоздрави!
Прекрасно! И аз днес съм на зелена вълна. Готвих баница с коприва, а преди малко и супа от лапад и ориз. И таратор, ако се брои за зелен. :)
ОтговорИзтриванеС удоволствие бих си топнала залче препечен хляб в твоята коприва, Тили! :)
Поздрави и хубава вечер!
Гери, приготвила си все вкусни неща, които и ние харесваме! Опитай и това предложение!
ИзтриванеПоздрави!
Една от причините да обичам пролетта е заради всички вкусни "зеленийки". :) Много полезно и апетитно предложение, Тили! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеДани, не напразно казваме "хванахме се за зеленото"! След зимата много ни харесва всичко зеленичко!
ИзтриванеПрегръдки!
Ох, само колко апетитно изглежда! Още не съм готвила коприва тази година и това ще е първото нещо , което ще направя с нея! Благодаря за чудесната рецепта, Инче!
ОтговорИзтриванеНели, много ти благодаря за милите думи! Ще чакам отзиви!
ИзтриванеПоздрави!
Ей това е само за моята госпожица,Инче!Преди няколко години прояде коприва пак така на каша със сиренце в с.Гела,ама то там една ми ти коприва-буйна,тучна....само за гозби!Ястията ти винаги са безкрайно апетитни,Ина,а тази рецепта обещава да е също много,много вкусна!Прегръдки и хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеРоси, ще се радвам ако и тази рецепта ѝ хареса! Моята коприва също е от село - чиста, био! :)
ИзтриванеБлагодаря за топлите думи!
Прегръдки и слънчеви почивни дни!
Ах, как обичам коприва, а твоята гозба Ина е страхотна!
ОтговорИзтриванеМного пролет на трапезата да имате!
С усмивка
М
Благодаря ти, Мария!
ИзтриванеПриятна вечер и почивни дни!
Много интересна и хубава рецепта, Тили! Не съм опитвала копривата приготвена по този начин, благодаря ти за хубавото предложение!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубави почивни дни!
Лети, надявам се и на вас да ви допадне!
ИзтриванеПрегръдка!
Свежо, цветно, апетитно и много пролетно -
ОтговорИзтриванетова чудесно предложение, и по мой вкус, Тили!
Благодаря и поздрави за теб, хубава и усмихната нова седмица!
Благодаря, Диана! Радвам се че предложението ми ти е по вкуса!
ИзтриванеТопла и прекрасна нова седмица ти желая!
Щом е с коприва задължително ще ми хареса! Много вкусно, много вкусно ми звучи и ще го пробвам скоро! Тази година сме хапнали една малка плантацийка от коприва!
ОтговорИзтриванеИ ние сме на лапад, киселец и коприва!
ИзтриванеЩе се радвам да го пробваш!
Прегръдка!