понеделник, 11 август 2014 г.

Плодов сладкиш 2 – 12




Рецептата е на Virginia Diran и я видях за пръв път в групата на „Готвещите момичета и момчета”. Чудесен плодов сладкиш!
Направих малки изменения, които давам в скоби.

Продукти
2 яйца
4 с. л. вода
6 с. л. прясно мляко (кисело мляко)
8 с. л. мазнина ( 4 с. л. олио и 4 с. л. масло)
10 с. л. захар
12 с. л. брашно
10 г бакпулвер
1 ванилия
1 ч. ч. плод (10-тина сини сливи)
пудра захар за поръсване

Приготвяне
Яйцата се разбиват с водата. Прибавя се млякото, мазнината, захарта и ванилията. Разбива се и след като захарта се разтопи се прибавя брашното, предварително пресято с бакпулвера.
Ако се използва масло, първо се разбива със захарта, след това се добавят яйцата и след като и те си разбият добре, се прибавят и другите продукти.
В подходяща тавичка се поставя хартия за печене и се излива сместа (ползвах правоъгълна тавичка с размер  26 см/16 см). Отгоре се нареждат плодовете. В случая сини сливи. Нарязах ги по дължина, но следващият път ще ги нарежа в широката част, защото падат на дъното и по не личат.


Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на около 180 градуса.


Изпеченият и изстинал сладкиш може да се извади с хартията от тавичката и да се обърне върху поднос или да се остави така.
При сервиране  се поръсва с пудра захар.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

24 коментара:

  1. Този сладкиш непременно ще го направя! Наскоро правих един със сини сливи, но не ми хареса как стана, затова ще пробвам твоята рецепта! Прекрасно изглежда!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зори, надявам се и на теб да ти допадне, както на нас!
      Приятен ден и прегръдка!

      Изтриване
  2. Изглежда много изкушаващ и вкусен...
    Предполагам е такъв и на вкус.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Габи! Леко киселия вкус на сините сливи чудесно се съчетава с блата.
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Сигурна съм, че точно киселата нотка на сливите прави сладкишът много вкусен! Изглежда чудесно, Тили! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани, Прегръдка и за теб!

      Изтриване
  4. Ех,че свеж сладкиш-вкусотия...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе, много е сочен и може да се приготви с различни плодове!
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Колко много обичам сини сливи, а сладкиш с тях... Чудесна комбинация, Тили! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, десертите със сини сливи и на мен ми харесват и имам доста предложения.
      Приятна вечер!

      Изтриване
  6. ООО, идва сезона на сладкишите със сини сливи- те са ми едни от любимите. Поздравления, Тилия! И Поздрав!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марта, със сини сливи наистина могат да се приготвят най-разнообразни сладкиши и десерти!
      Поздрави!

      Изтриване
  7. О, чудно изглежда, Тили! Много красиви снимки, много красиви цветове! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Тили, прекрасно изглежда и е с достъпни продукти! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Натали, така е - обикновени продукти и лесен начин на приготвяне. В резултат - вкусен сладкиш!
      Приятна и прохладна вечер!

      Изтриване
  9. Както се казва:РАЗКОШНОСТ :)))))!
    Красиво приготвен сладкиш и прекрасно заснет...!Прегръдки,Тили!:)))

    ОтговорИзтриване
  10. Толкова е пръхкав,Инче,че с удоволствие му се наслаждавам и в групата,и тук!Страхотен е и много вкусен със сигурност,комплименти!Хубава сряда,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! От кога му се бях наканила да го направя, като го гледам при Вержи!
      Хубава вечер!

      Изтриване
  11. Еха, Тили, видях този сладкиш при Аля, сега ще ме карате да се чудя - със сини сливи или с нектарини е по-вкусно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, нареди в едната половина сини сливи, в другата - нектарини! :) Вержи го е правила с най-различни плодове.
      Поздрави!

      Изтриване
  12. много пухкав сладкиш, Ина! точно сега м у е времето с плодовете и трябва да се възползваме максимално :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Права си, Пепа - докато има пресни плодове и зеленчуци, тях трябва да използваме!
      Прохладна вечер!

      Изтриване