четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Риба с ароматни треви и маслини




Рецептата е на  Ивана . Много лесна за приготвяне,  рибата и сосчето са превъзходни! Ив, благодаря за споделената рецепта.
Направих някои промени, съобразно  вкуса ни и наличните продукти.

Продукти  за 2 порции
300 – 400 г риба (при мен хек Путасу)
2 скилидки чесън
няколко иглички пресен розмарин
десетина стръкчета пресен магданоз
½ ч. л. сушен естрагон
10- 15 черни маслини
сокът на 1 лимон
100 – 150 мл вода
галета
3 – 4 с. л. зехтин
сол

Приготвяне
Чесънът се пресова и се смесва със ситно нарязаните треви и щипка сол. С тази смес се намазва рибата отвън и от вътре.
Лимоновият сок се смесва със зехтина, щипка сол и вода -  да се получи приятна на вкуса ви смес.
Тавичката се застила с хартия за печене и отгоре се подрежда рибата, предварително поръсена или оваляна в галета. Залива се с лимоновия дресинг.
Пече се на 200 градуса С, в предварително загрята фурна, около 30 минути. Добавят се маслините и се изключва фурната.
Рибата се сервира с получения при печенето сос и маслини.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

16 коментара:

  1. Чудна е рибката Тили.Прекрасен сос се е получил.Розмаринът и маслините чудесно я допълват.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Малко се страхувах как ще си пасне с розмарина, защото е със силен аромат, но стана много добре.
      Хубава вечер, Елена

      Изтриване
  2. Наистина ще да е била чудесна! Поздрави, Тили. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитна рибка, пак да кажа, Тили :) Вярвам ти, че и соса е вкусен :) и ще трябва да го опитаме скоро и ние.
    Поздрави и хубава вечер на теб !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С хека се получи много добре. Може би трябваше по-малко време да пека - рибата просто се отдели от централната кост и се получи нефотогенично, но пък вкусно!
      Прегръдка, Пепа!

      Изтриване
  4. Тили! Разкошна е рибката и чинията ти е аранжирана вълшебно!
    От тук долових аромата. Сосът е прекрасен и непременно ще го опитаме и ние.
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мария! Ив винаги има интересни и вкусни предложения!
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Аз съм забравила колко е вкусен, ще взема да повторя :)! Снимките ти са много апетитни, Тили, радвам се, че рецептата ви е харесала и сте си хапнали сладко, сладко! И аз готвих тази вечер риба, но с картофена коричка :)!
    Прегръдка от мен с пожелание за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ив! От кога съм записала рецептата ти, едва сега ѝ дойде времето. Убедена съм че пак ще я правя, защото е лесна и вкусна.
      Прегръдка!

      Изтриване
  6. Чудесно предложение, Инче!
    Много арматно и с тези маслинки супер вкусно ще е . Бих му добавила варени картофчета за гарнитурка :)))
    Поздрави от дъждовния Баку!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аля, както ти е вкусно!
      И тук е дъждовно.
      Прегръдка!

      Изтриване
  7. Много ми харесат рецептите ти за риба, тъй като рядко опитвам различни такива. Все си я обичам по традиционен начин. ти обаче винаги възбуждаш любопитството ми! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Люси! Като се поразрови човек, открива интересни рецепти, само да има време да ги приготви! :)
      Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  8. Една по-различна рибка.Аз бих опитала, но останалите - не:(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, и при мен често е така, но не се отказвам! :)
      Приятна неделя!

      Изтриване