Лесно,
хрупкаво и едновременно сочно изкушение с прекрасния дар на есента – тиквата!
Използвах
предишна, проверена и одобрена от всички в къщи рецепта - Крамбъл с ягоди и
ябълки
. Отново се получи вкусен десерт.
Продукти
500
г тиква
125
г брашно /1 ч. ч. от 200 мл/
100
г захар
100
г масло
1
ч. ч. смес от кокосови стърготини, фини овесени ядки и едро нарязани орехови
ядки
1
ванилия
0,5
ч. л. канела
щипка
сол
масло
за намазване на тавичката
Приготвяне
Тиквата
се почиства и настъргва на едро ренде. Може да се нареже и на по-дребни
парчета. Разпределя се върху дъното на намазана с масло тавичка. Поръсва се с 1
с. л. захар, смесена с ванилията и канелата.
В
купа се поставят студеното масло, нарязано на малки кубчета, брашното, солта и
захарта. Стриват се с ръка да станат на трохи. Добавя се сместа от кокосови
стърготини, овесени и орехови ядки.
Разбърква се добре.
Разпределя
равномерно върху тиквата.
Крамбълът
се пече в предварително загрята умерена фурна,
на 180 градуса С, до златисто.
Поднася
се изстинал.
* 1 ч.
ч. = 200 мл
** тавичка с размер 26/17 см
Чуден сладкиш, Тили. Поздрави.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Таня! Съчетава лесно и вкусно. :)
ИзтриванеПоздрави!
Представям си колко е вкусно, Тили!
ОтговорИзтриванеТака е, Бети! Още повече, че самата тиква беше много хубава - суха и сладка.
ИзтриванеХубава вечер!
Тили,
ОтговорИзтриванемного интересен есеннен десерт.Простичък, лек и вкусен.Записвам си рецептата за проба.
Поздрави !
Елена, нали знаеш че и простичките неща могат да са вкусни! :)
ИзтриванеНадявам се да пробваш. В този сезон поне тикви има в изобилие.
Поздрави!
Уважаема Тилия, тази разкошотия надмина всичките ми очаквания. Уникално вкусно, ароматно и хрупкаво. Освен това е много бързо за приготвяне. Това е новият ми фаворит с тиква. Благодаря от сърце и поздрави за прекрасния блог. Яна
ОтговорИзтриванеБлагодаря за милите думи, Яна! Много се радвам че този десерт ви е допаднал. В този сезон може да опиташ и с ябълки или дюли.
ОтговорИзтриванеПоздрави!