вторник, 8 ноември 2016 г.

Крамбъл с тиква





Лесно, хрупкаво и едновременно сочно изкушение с прекрасния дар на есента – тиквата!


Използвах предишна, проверена и одобрена от всички в къщи рецепта - Крамбъл с ягоди и ябълки . Отново се получи вкусен десерт.

Продукти
500 г тиква
125 г брашно /1 ч. ч. от 200 мл/
100 г захар
100 г масло
1 ч. ч. смес от кокосови стърготини, фини овесени ядки и едро нарязани орехови ядки
1 ванилия
0,5 ч. л. канела
щипка сол
масло за намазване на тавичката

Приготвяне
Тиквата се почиства и настъргва на едро ренде. Може да се нареже и на по-дребни парчета. Разпределя се върху дъното на намазана с масло тавичка. Поръсва се с 1 с. л. захар, смесена с ванилията и канелата.

В купа се поставят студеното масло, нарязано на малки кубчета, брашното, солта и захарта. Стриват се с ръка да станат на трохи. Добавя се сместа от кокосови стърготини, овесени и  орехови ядки. Разбърква се добре.
Разпределя равномерно върху тиквата.


Крамбълът се пече в предварително загрята умерена фурна,  на 180 градуса С, до златисто.


Поднася се изстинал.


*  1 ч. ч. = 200 мл
** тавичка с размер 26/17 см


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

8 коментара:

  1. Чуден сладкиш, Тили. Поздрави.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Таня! Съчетава лесно и вкусно. :)
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Представям си колко е вкусно, Тили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Бети! Още повече, че самата тиква беше много хубава - суха и сладка.
      Хубава вечер!

      Изтриване
  3. Тили,
    много интересен есеннен десерт.Простичък, лек и вкусен.Записвам си рецептата за проба.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елена, нали знаеш че и простичките неща могат да са вкусни! :)
      Надявам се да пробваш. В този сезон поне тикви има в изобилие.
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Уважаема Тилия, тази разкошотия надмина всичките ми очаквания. Уникално вкусно, ароматно и хрупкаво. Освен това е много бързо за приготвяне. Това е новият ми фаворит с тиква. Благодаря от сърце и поздрави за прекрасния блог. Яна

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за милите думи, Яна! Много се радвам че този десерт ви е допаднал. В този сезон може да опиташ и с ябълки или дюли.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване