сряда, 2 януари 2019 г.

Предястие "Елхички" от варени яйца




Идея за лесно и ефектно предястие за коледните и новогодишни  празници!

Продукти
по половин сварено яйце на човек
плънка по избор, в случая – руска салата
пресен копър
зърна нар
суров морков

Приготвяне
Желателно е да се използват по-големи яйца. Твърдо сварените яйца се обелват. Изрязват се по малко от двата края, за да стоят след това по-стабилно и се разрязват на 2 половини в широката част.
Жълтъците се изваждат и може да се употребят с други продукти за плънка (например със сирене;кашкавал или друго твърдо сирене;майонеза;чесън;червена печена чушка;горчица; консерва риба;колбас и пр.). 
Аз използвах руска салата.
Белтъчните половинки се напълват с по 2–3 ч. л. плънка – трябва да има височина, имитираща височината на елхичката. Върху плънката, от върха към основата се поставят клончета копър, да висят като клоните на елха.
За „украса“ се забождат по 3-4 зърна нар.
Отгоре, в средата,  се поставя звездичка, изрязана от суров морков. Най-лесно е да се направи предварително шаблон от тънък картон на звездичката и по него с остър нож да се изреже от кръгчето морков.
Оригинално и вкусно!


Приятен апетит!

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

4 коментара:

  1. Изглежда много красиво Тили.Чудесно предложение за празниците.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Красиви са, и лесни! За много години, Тили! Желая ти здраве!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Веси! Мирна и благодатна да е и за теб новата 2019 година!

      Изтриване