Идея за лесно
и ефектно предястие за коледните и новогодишни
празници!
Продукти
по половин
сварено яйце на човек
плънка по
избор, в случая – руска салата
пресен копър
зърна нар
суров
морков
Приготвяне
Желателно
е да се използват по-големи яйца. Твърдо сварените яйца се обелват. Изрязват се
по малко от двата края, за да стоят след това по-стабилно и се разрязват на 2 половини
в широката част.
Жълтъците
се изваждат и може да се употребят с други продукти за плънка (например със сирене;кашкавал
или друго твърдо сирене;майонеза;чесън;червена печена чушка;горчица; консерва
риба;колбас и пр.).
Аз използвах руска салата.
Аз използвах руска салата.
Белтъчните половинки се напълват с по 2–3 ч. л. плънка – трябва да има височина, имитираща височината на
елхичката. Върху плънката, от върха към основата се поставят клончета копър, да
висят като клоните на елха.
За „украса“
се забождат по 3-4 зърна нар.
Отгоре,
в средата, се поставя звездичка, изрязана
от суров морков. Най-лесно е да се направи предварително шаблон от тънък картон
на звездичката и по него с остър нож да се изреже от кръгчето морков.
Оригинално
и вкусно!
Приятен
апетит!
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Изглежда много красиво Тили.Чудесно предложение за празниците.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели! :)
ИзтриванеКрасиви са, и лесни! За много години, Тили! Желая ти здраве!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси! Мирна и благодатна да е и за теб новата 2019 година!
Изтриване