Трябваше
да оползотворя изостанало в хладилника крема сирене. Не ми се щеше да е нещо
сладко и използвах рецептата за любимите ми Солени
мъфини без сирене . Получиха се много меки и с приятен вкус мъфини.
Продукти за 12 броя
125
г крема сирене
150
г кисело мляко
2
яйца
5
с. л. олио
1
равна ч. л. сол
200
г брашно
1
ч. л. (0,5 пакетче) бакпулвер
Приготвяне
В
купа се поставят: кремата сирене, намачкано
с вилица на ситно; киселото мляко; яйцата; олиото и солта. Разбъркват се с
миксер или тел до еднородна смес. Постепенно се прибавя пресятото с бакпулвера
брашно. Смесва се добре с тел или шпакла и получената смес се разпределя
равномерно в гнездата на форма за 12 мъфини. Ако не се ползват хартиени или
силиконови капсули, гнездата предварително се намазняват.
Пекат
се в предварително загрята на 180 градуса С фурна, около 30 - 35 минути.
Проверка
за готовност – с дървено шишче.
Приятен
апетит!
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар