четвъртък, 9 май 2013 г.

Агнешко месо с лобода





Продукти
700 – 800 г агнешко месо
1 кг лобода
10 стръка пресен кромид лук
1 – 2 стръка пресен чесън
1 с. л. доматено пюре  /2 – 3 пресни или стерилизирани домати/
0,5 ч. ч. олио
1 с. л. препечено брашно
сол
джоджен /магданоз/

Приготвяне
Месото се нарязва на порции и се сварява в подсолена вода.
/Може да се ползва и останало печено месо – както съм ползвала в случая/.
Ситно нарязаният пресен лук се задушава в сгорещеното олио.
Прибавя се почистената, измита и нарязана лобода.Задушава се под капак само колкото да омекне и да слегне. Ако е необходимо се долива малко от бульона.
Добавя се месото, доматеното пюре (ситно нарязаните домати) и препеченото брашно, размити в малко студена вода, бульон до желаната гъстота и ако е необходимо – сол.
Ястието ври няколко минути на тих огън, отстранява се и се поръсва със ситно нарязан джоджен /магданоз/.

 


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

24 коментара:

  1. Тили , готвиш чудесно ! Не мога да си представя агнешко месо без лобода , лопуш , спанак и други вкусни тревички ! И подправено с джоджен е супер , любимо , много любимо !
    Новост за мен тук е препеченото брашно , непременно ще пробвам така !
    Прегръдка ! Хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ив! Радвам се че ти харесва :)
      Остана малко от агнешкото месо, нещо не ни хареса много /новозеландско! / и това беше най-удачното ястие.
      Прегръдки!

      Изтриване
  2. Ина, невероятно апетитно изглежда!
    Сигурно няма да е с агнешко, но с друго месо ще си направя, само да ми пратят така чаканата от мен тревица лобода :) (мама доста късно я пося тази година)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Пепа!
      И с месо , и постно става! Зависи кой как обича! Аз започнах сериите с лободата :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  3. Ина, много вкусно ми изглежда!
    Лобода съм опитвала само един път и
    едва ли ще намеря, но се наслаждавам на твоето!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, по същият начин може да се приготви със спанак или с лапад .
      Поздрави и приятна вечер!

      Изтриване
  4. Tillia, неустоимо е! Гледката е умопомрачителна, иска ми се да взема чинията през монитора... А и рецептата звучи точно по мой вкус. Ох... :)

    Прегръдки и една прекрасна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вени, много се радвам че е по твой вкус!
      Хубава вечер и прегръдки!

      Изтриване
  5. Ох, Тили, мислех, че агнешкото ми е омръзнало вече, а ето залепнах за екрана! Чудесно е в компанията на тези зеленийки. Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате!
      Зеленийките много вървят на агнешкото :)
      Сърдечни поздрави и хубава вечер!

      Изтриване
  6. Инка, прекрасна идея за вдъхване на нов живот на агнешкото,чудна рецепта! Лека нощ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Иглика! Малко разнообразие :)
      Спокойна нощ и на теб!

      Изтриване
  7. Боже, какви снимки!
    Малко прекалих с агнешкото тия дни, но това е следващата рецепта с него, която ще опитам. Изглежда страхотно, Тилия!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Марта! Дано да ти се услади!
      А аз току-що идвам от твоята невероятно красива разходка!
      Прегръдки!

      Изтриване
  8. Тили, ако продължаваш с тези рецепти, май докато разглеждам чудесните ти снимки, трябва да съм сама в стаята - моят мъж ще откаже да хапва от гозбите ми :) Ще си взема бележка, обещавам!
    Мила Тили, приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Албенче, поласкана съм от думите ти, но на на вкусните и красиви неща, които ти сътворяваш, никой не би издържал да не се наслади!
      Поздрави и хубава съботна вечер!

      Изтриване
  9. Ох…. как обичам агнешко със подобни зеленийки :)))
    На лободата не и зная вкуса, но мога да я заменя с друг зелен треволяк :)
    Тили … снимките ти ме разбиха и ми отвориха апетита рано, рано :)
    Прегръщаме те с Роки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, подобен е на спанака, но е по-мек, по-нежен.
      Благодаря за прегръдките! Отговарям с още по-силни! :)

      Изтриване
  10. Отговори
    1. Благодаря, Траянче!
      Спокойна нощ!

      Изтриване
  11. Инче, прекрасни снимки и много вкусна порцийка си ни предложила! Ако можех само да опитам от нея... толкова е апетитна, изглежда невероятно!

    Прегръдки и слънчев ден! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани! Наистина ястието е апетитно, стига човек да обича зеленийките!
      Поздрави!

      Изтриване
  12. Пролетно, зелено и вкусно -
    изглежда прекрасно приготвено и снимано, Тилия!
    Много ми харесва,
    благодаря за чудесната идея.
    Поздравления и хубави майски дни, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Диана! Радвам се че идеята ти допада!
      Поздрави и приятна вечер!

      Изтриване