понеделник, 19 май 2014 г.

Чорба от агнешки чревца


     
Продукти
500 г агнешки чревца  
2 - 3 с.л. ориз
2 с. л. масло
1 с. л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 връзка пресен кромид лук
1 морков
черен пипер
джоджен
сол
по желание – препечено люто чушле

Приготвяне
Добре почистените чревца се сваряват в малко подсолена вода. Изваждат се и се нарязват на дребно.
Ситно нарязаният лук  и настъргания морков се задушават в маслото и олиото, поръсва се с червения пипер.
Чревцата и запръжката се връщат в прецедения бульон. Пробва се на сол. Прибавя се оризът. Чорбата ври докато оризът се свари.
След сваляне от огъня се поръсва със ситно нарязан джоджен.
При поднасянето се поръсва с черен пипер.
Чорбата може да се приготви и със застройка.



И едни ухаещи карамфилчета, заснети на село
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

17 коментара:

  1. Много апетитна чорбица, Инче!
    ей такава я правеше дядо ми, лека му пръст, а аз сигурно над 10 години не съм я хапвала кавърдисана. А точно сега и е момента, има зелен лук, има агнешко :)
    Поздрави на теб и хубава, спорна седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепа, много се радвам че тази чорбица ти харесва, а и ти навява мили спомени!
      Прегръдка и успешна седмица!

      Изтриване
  2. Много вкусна изглежда,Инче,ама то при теб е винаги толкова подчертано апетитно!
    Усмихната седмица пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Роси за милите думи!
      Слънчева седмица!

      Изтриване
  3. Ооооо, страхотна чорбица ...и с джоджен е разкош голям...накара ме да преглъщам снимката ти,. Тили :)!
    Прегръдка с пожелание за хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ив! За мен е с джоджен, за останалите - с черен пипер. На вкус!:)
      Прегръдка и спокойна седмица!

      Изтриване
  4. Тили, обичам суша с агнешки чревца!
    Твоята изглежда чудесно!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани!
      Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  5. Не зная дали обичам такава супа, но твоята снимка е просто подканяща да опитам! Хубава седмица, Тилия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марта, радвам се ако те провокирам! Не можеш да разбереш, ако не опиташ! :)
      Успешна седмица!

      Изтриване
  6. Много я обичам, чудна е станала!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, май доста хора обичат агнешка супа! :)
      Поздрави!

      Изтриване
  7. Еха, Тили, какви наустоими кадри! Така пък да я обичам тази супичка, ама много вкусно си я приготвила, много! Не съм я правила без застройка и съм впечатлена, изкусителна е! Прегръдки и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате! И в двата варианта е вкусна.
      Прегръдки!

      Изтриване
    2. О, това е точно чорбицата, която приготвям и аз, по рецепта на мама, любима е на мъжа ми. Понякога слагам и други дреболии, но най я обичаме с чревца.
      Старите рецепти трябва да се съхраняват и предават на поколенията, наред с новите такива. Усмихнати почивни дни.

      Изтриване
    3. Весела, добре дошла в блога! Много се радвам, че и ти така приготвяш тази вкусна чорбица. Напълно те подкрепям за съхраняването на стари рецепти, което и се старая да направя
      Поздрави и приятни почивни дни!

      Изтриване
  8. Благодаря! О, аз надничам често тук, дори мисля че бях писала по повод рожден ден:). Благодаря и за следването(или както там се нарича) в моя блог, наистина съм поласкана.

    ОтговорИзтриване