вторник, 23 септември 2014 г.

Кокосови топчета с извара



 

Още щом ги видях при Ивана  реших че в най-скоро време ще ги направя.  Аз обичам извара, другите са фенове на кокосовите стърготини, бързо се приготвят, ефектни са, така че всички  са доволни!
Ив, благодаря за лесната и вкусна рецепта!


Продукти
200 г рикота (извара)
50 г пудра захар (или на вкус)
300 г кокосови стърготини
миризма – ванилия, ром, ликьор, есенция (по избор)
/в оригинала е 50 мл. портокалов ликьор ''Grand Marnier''. Аз използвах 1 непълна ч. л. ром/

Приготвяне
Смесват се изварата, захарта и миризмата. Разбърква се добре, за да може изварата да се овкуси равномерно. Добавят се 200 г кокосови стърготини и сместа отново се разбърква.
С ръце се оформят еднакви топчета с големина на малък орех и се овалват в останалите кокосови стърготини.
Прибират се в хладилника за час или докато се поднесат.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

34 коментара:

  1. Тили, чуднички са! Грабвам едничко утре за подслаждане (че вече е много късно). Обожавам кокос, а също и извара, няма начин да не ми харесат. :)
    Прегръдка и усмихнато утре ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти е сладко, Гери!
      Прекрасно утре ти желая!

      Изтриване
  2. Тили, много съблазнителни топчета! Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Натали, наистина съблазняват!
      Приятен слънчев ден и на теб!

      Изтриване
  3. Много апетитни бонбонки, Ина! Черпя се едничко за кафето :(
    хубав и спорен ден на теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепа, едно няма да ти стигне! :)
      Прегръдка!

      Изтриване
  4. Тили, много са красиви и апетитни!
    Взимам си няколко, че много обичам кокосови бонбони.
    Усмихната сряда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, лесно се правят, така че няма проблем! Да ти е сладко!
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Отговори
    1. Благодаря, Траянка!
      Хубав есенен ден!

      Изтриване
  6. Тили, прекрасни са тези топченца. Представям се кака се топят в устата. Много обичам десертите с рикота и този със сигурност ще го опитам :) Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Люси! Убедена съм че ще ти харесат!
      Поздрави и много слънчев ден!

      Изтриване
  7. Инче,без малко да ги забравя тези разкошества на Ваня,че им се канех и аз,е вече няма мърдане,трябва непременно да ги опитаме,много ми харесват и в твое изпълнение,перфектни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, нали знаеш - записваме харесаните рецепти, натрупват се нови и понякога случайно или някои ни подсеща, или търсим нещо подходящо да оползотворим продукти. Имахме гости, дъщерята приготви чийзкей, остана ѝ от изварата и така пък аз се "изфуках" с тези бонбони!
      Прегръдка!

      Изтриване
  8. И мен мен ме съблазниха и при първа възможност ще ги направя, поздрави Тили :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, ще останеш много доволна!
      Поздрави!

      Изтриване
  9. Чудесно си се справила,Тили!И аз съм им хвърлила око още от местенцето на Ив,но ти окончателно ме "нави":)!
    Прегръдки,Инче!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленче, нали знаеш, понякога трябва едно рамо да побутне! :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  10. Тили, и твоите са прекрасни, ще се наредя и аз.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Веси! Нареждай се!
      Поздрави

      Изтриване
  11. Чудесни са, Инче! Приличат ми на бонбоните Рафаело. :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, приличат, но само...
      Прегръдка!

      Изтриване
  12. Прочетох за ''изфукването'' ти, Тили и ме разсмя:)! Радвам се, че са се харесали и на вас, а най- вече, че виждам споделен вкус и рецепта! Благодаря ти!
    Прегръдки с пожелание за хубава есенна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е как! С тях ако не се изфукам, та с какво! Много харесаха на всички. Още веднъж - благодаря за прекрасната рецепта, Ив!
      Прегръдки!

      Изтриване
  13. Отговори
    1. Благодаря, Иване!
      Поздрави и приятна вечер!

      Изтриване
  14. Само рикота не обичам, но мога да я сменя с друго сирене. ЧУдни са. И аз като ги гледах при Ивана си ги отбелязах. Хубав ден, Тилия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марта, с каквото обичаш ги направи. Всеки си приспособява рецептите по своя вкус.
      Хубава вечер!

      Изтриване
  15. Има ли бонбони, там съм:))) определено ме впечатлиха тези перлички, много са нежни и изящни! Поздрави, Тили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, затова си "Бонбон" ! :) Хайде направи ги!
      Прегръдка!

      Изтриване
  16. Изглеждат неустоимо нежни, ароматни и много фини -
    обичам и кокос, и извара, ще се харесат и на мен...
    Благодаря за чудесната идея, поздрави за теб и Ивана, красива и усмихната есен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Диана! Добре че Ивана предложи тези вкусни бонбони!
      Приятни почивни дни!

      Изтриване
  17. И твоите топчета са станали много красиви :) Мммм, май и аз трябва да си направя :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дари! Те са толкова лесни за направа!
      Приятна съботна вечер!

      Изтриване