вторник, 27 юни 2017 г.

Хайвер от картофи


Поднесен като салата, гарнитура или предястие.

Продукти
500 г картофи
1-2  бр. твърдо сварени яйца
1 стрък праз лук (пресен или воден)
4-5 с.л. зехтин (олио)
10-тина  маслини
сол
лимонов сок  (балсамов или обикновен оцет)
копър (магданоз)
по желание - черен пипер



Приготвяне
Картофите се сваряват с кората, след което се обелват и още горещи се стриват с вилица или се прекарват през преса.
Към изстиналото пюре се прибавят настърганите на ренде жълтъци, ситно нарязаните лук и копър (магданоз).
Сместа се разбива добре и се подправя на вкус със сол, лимонов сок (оцет), зехтин (олио) и по желание черен пипер, след което се разбърква, изсипва се в чинията за поднасяне и се украсява с маслини и нарязан или настърган белтък.





При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

4 коментара:

  1. Тили,
    много вкусен и интересен хайвер се е получил.Понякога използвам и малко грис към този хайвер, става много вкусно.Ще го приготвя така с отделно настърган белтък, чудесен е.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, има подобен и с грис. Не съм правила, но ще опитам и него.
      А поднасянето е въпрос на фантазия, както често пиша! :)
      Хубав ден!

      Изтриване
  2. Вкусно...и чудесни снимки!

    ОтговорИзтриване