Една
импровизация с налични продукти за икономични шницели.
Продукти
250 г
кайма
2 средно големи картофа (около 250-300 г)
1 средно голяма глава лук
2 яйца
1 пълна с. л. кисело мляко
0,5 ч. л. сода бикарбонат
кимион
чубрица
черен пипер
сол
2 с. л. брашно, 2 с. л. галета
олио за
пържене
Приготвяне
Каймата
се смесва с настърганите на ситно ренде картофи, настърганата или ситно
нарязана глава лук и останалите продукти (едната с. л. галета заместих с 1 с. л. царевичен
грис). Подправките са на
вкус.
Сместа
се поставя добре покрита в хладилника да отлежи 30-60 минути.
С голяма
лъжица се загребва от нея и се пържи в сгорещената мазнина.
Изпържените
шницели се поставят върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.
Излизат
12 средно големи шницела.
Вкуснотия
ОтговорИзтриванеЩом е с месце, нали?! :)
ИзтриванеХубав ден!
На тази вкусно сервирана чинийка не отказвам!:) Поздрави, Тили, с пожелания за прекрасен август!
ОтговорИзтриванеКате, с най-голямо удоволствие ти я предоставям! :)
ИзтриванеПриятен летен месец и на теб!
Тили,
ОтговорИзтриванемоята рецепта за икономични шницели е само от настъргани сурови картофи, лук, кайма и повечко яйца.Стават наистина много икономични и много вкусни и лесни.Твоята рецепта е по - интересна, но са подобни на външен вид.
Поздрави , весело лято !
Ели, вариантите за такива шницели са много. Моят е един от тях. По принцип трябваше да са печени шницелите, но пържех други неща и реших като ползвам единия котлон да заема и другия! :)
ИзтриванеХубаво лято и на теб!