Пържени яйца
на очи, поднесени с доматен сос ( или с млечно-чеснов сос )
са едни от често приготвяните у дома. Но така – забулени в доматения сос
и поднесени върху препечена филия – приготвям за първи път и много ни харесаха.
Могат да
се приготвят във всички сезони на годината, като пресните домати се заменят с
консерва.
Продукти
4 бр.
яйца
1 глава
кромид лук
2-3
скилидки чесън
1 кг
домати (или домати от консерва)
1 морков
50 мл
олио
0,5 ч.л.
захар
сол
босилек
(магданоз)
4 филии
хляб
Приготвяне
Измитите
домати се настъргват на едро ренде, за да се отдели ципата.
В
сгорещеното олио се задушава ситно нарязания лук. Добавят се доматите,
настъргания на едро ренде морков и захарта. Ври докато сосът се посгъсти.
Прибавя се ситно нарязания или намачкан чесън и сол на вкус. Ври още няколко
минути.
Яйцата
се счупват от ниско в соса. Варят се докато стегнат.
Филиите
хляб се запичат от двете страни на тостер.
В 4
чинии се слага по една препечена филийка. Отгоре върху всяка се поставя по едно
пържено яйце, заедно със сос.
Сервират
се поръсени с нарязан на ситно пресен
босилек или магданоз.
* Ястието може да се приготви и запечено във
фурна.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Това е разкош!
ОтговорИзтриванеНаистина е разкош!
ИзтриванеПоздрави, момичета!
Лесно, свежо и сезонно ястие. :)
ОтговорИзтриванеБих си хапнала с кеф.
Дари, най вкусно е сега, с пресни домати. Но и през другите сезони може да се приготви. И вярно с кеф се хапва! :)
ИзтриванеПрохладна вечер!