четвъртък, 3 август 2017 г.

Тиквички в доматен сос



Малко на брой продукти,  вкусно ястие!

Продукти
1 кг тиквички
800 г домати
3-4 скилидки чесън (или на вкус)
2 – 3 с. л. олио
1 к. л. захар
сол
пресен копър (босилек, магданоз)

Приготвяне
Почистените тиквички се нарязват на средно големи кубчета.
Запържват се до леко омекване, като се разбъркват често.
Прибавят се нарязаните на кубчета предварително обелени домати, захарта и сол. Ври (без да се покрива с капак, за да се изпари течността по-бързо) докато сосът се сгъсти - по-рядък  или по-гъст – който както предпочита.
Накрая се добавят пасираните, нарязани на ситно или на филийки скилидки чесън.
Запържва се още няколко минути, отстранява се от огъня и се поръсва със ситно нарязан копър (босилек, магданоз).
Сервира се топло или изстинало, на стайна температура (по-вкусно е изстинало).



По идея от Източник
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

2 коментара:

  1. Прекрасно ястие Тили, лесно и много вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели! Може да се приготви и на фурна.
      Приятна вечер!

      Изтриване