Купена
кутия „Хуск“ се мотае от известно време по шкафовете. Оказа се, че има
интересни, вкусни и здравословни рецепти с него. Това е една от тях.
Продукти за 1 порция
1 яйце
1 пълна
с.л. хуск (или 2 равни мерителни лъжички от кутията)
1 с.л.
кисело мляко
1-2
с.л.прясно мляко /или вода/
30 г
обикновено сирене (или 40 г обезмаслено)
щипка
бакпулвер
няколко
капки олио (зехтин)
Приготвяне
Всички
продукти се разбъркват и се оставят да престоят малко, докато хускът набъбне.
Дъното
на незалепващ тиган се намаслява равномерно с мазнината. Загрява се на среден
по сила огън.
С лъжица
се загребва от сместа, сипва се в тигана и се оформят 4 бр. тиганички. Изпичат
се равномерно от двете страни.
Поднасят се с пресни плодове.
Поднасят се с пресни плодове.
Приятен
апетит!
Напомняш ми, че и аз имам един пакет хуск :)и на всичко отгоре следвам Зоната 😀
ОтговорИзтриванеПрекрасни са, Тили!
Ил, много се радвам, ако съм ти полезна със споделената рецепта!
ИзтриванеПоздрави!
Eхаа! И аз съм на вълна хуск и още днес ще си направя!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата, Тили!
Габи, ще ти харесат! :)
ИзтриванеПоздрави!
Ах, този хуск, колко ми е втръснал, пия го от години, и сега съм си дала малко почивка:)
ОтговорИзтриванеИнтересно ме бе обаче да науча, че има и друго приложение:)
Веси, дъщерята има този навик, като прочете нещо из интернета да купи, пък после, като не ѝ хареса - да хвърли! Така беше и с тази кутия с хуск. Няколко пъти го приготвя с кисело мляко, не ѝ допадна и го отдели за изхвърляне. Пък аз, нали съм си по икономиите :), го прибрах и намерих друго, приемливо, приложение.
ИзтриванеОпитай и в този вид.