вторник, 31 март 2015 г.

Бисквитено руло с готов крем и кокосови стърготини








Рецептата е на Вили от "Къкрещо гърненце" . Още един интересен и вкусен вариант за бисквитено руло!

Продукти:
около 350 – 380 г обикновени, по-тънки бисквити 
84 г  ( 1 пакет) "Десертен крем *Creme Ole* с вкус на шоколад" без варене на Dr. Oetker
400 мл прясно мляко за разбиване на крема
кокосови стърготини за поръсване

Приготвяне:
Използвах 2 пакета по 135 г обикновени бисквити „Житен път” и 16 бр. бисквити Petit Beurre, като ги разделих по равно, за две рула.
Кремът (който може да бъде и друг - тук се използва шоколадов, заради вкуса и за да бъде в контраст с цвета на бисквитите) се приготвя според упътването на опаковката.
След това бисквитите се слепват с него, като най-удобно се работи върху пергаментова хартия. Всяка бисквита се маже с крем и се редят една до друга. Леко се притискат.


 След като е наредено едното руло, първо се измазва с крем горната му страна, поръсва се с кокосови стърготини (отива по около 1  ч. л. стърготини за всяка страна), рулото се претъркулва на съседната страна, отново се маже горната страна, отново се поръсва с кокосови стърготини и така до измазването му от всички страни.


 По този начин най-сполучливо и чисто се работи. Намазват се тънко с крем и се поръсват със стърготини първата и последната  бисквити.
Тук искам да добавя – между бисквитите може да се намаже с повече крем. Но за страните първо да се размаже този крем който излиза при притискането на бисквитите и след това, ако е необходимо да се добави още малко крем, но да е на тънък пласт, до толкова, доколкото по него да се захванат кокосовите стърготини. Иначе се получава малко „мацаница” и кокосовите стърготини се губят в крема.:) Поне при мен се получи така.
Когато и другото руло се обработи по същия начин, двете поотделно се завиват стегнато с хартията и се оставят в хладилника поне за няколко часа, но най-добре за една нощ. 

При сервиране рулото се реже по диагонал.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

22 коментара:

  1. За слепването на бисквитите може да се използва и обикновено сладко.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се. Варианти има много - масло и мармалад; сметана; млечен и маслен крем и много други. Това е едно предложение, всеки избира по вкуса си.

      Изтриване
  2. Супер идея, Инче. То се получава нещо като суха бисквитена тортичка, нали?
    А може би от кремчето, бисквитките се напояват и омекват?!
    Така разрязано ме изкушава да го приготвя на момента. Страхотно е!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, вярно е супер идея предложението на Вили! Въобще не е сухо, бисквитите поемат от крема и омекват. Особено като престои става чудно!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Отново си се справила страхотно, Тили! У нас рулцето се излапа много бързо, но е важно условието да престои. На следващия ден е по-мекичко, но на по-следващия е наистина перфектно (ако остане, разбира се :))
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Вили! Аз докато да се отбия в блога ти, ти си ме посетила. :)
      Благодарности за хубавата рецепта!
      Аз скрих рулата, за да омекнат, а в това време дъщерята направила една малка бисквитена торта с лимонов крем. Така че се събраха два бисквитени десерта и имаше за 3 дни. Колкото повече стои, толкова по-добре става.
      Поздрави!

      Изтриване
  4. О, детство незабравимо!!!
    Само кокосоите стърготини ги нямаше тогава. Прекрасно е, Тилия, ще направя у дома. Как не съм се сещала досега? Поздравче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марта, а пък след време какво ли ново ще излезе!
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Чудесна идея за бърз десерт, Инче! Много примамливо изглежда на снимките. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Светле! Като бисквитена торта, но оформена по малко по-друг начин!
      Поздрави!

      Изтриване
  6. Много обичан десерт и у дома,но си признавам,че отдавна не съм го предлагала....Аз приготвям рулцето с бисквити"Закуска",но и с обикновени съм сигурна е великолепно.По време на пости съм слепвала с комбинация от малко маргарин и бурканче сладко(не зависимо от вида).
    Снимките са неустоимо апетитни,Тили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Слепват се всякакъв вид бисквити, правила съм и с чаени бисквити, макар в тази рецепта кремът да е в основата на десерта.
      Благодаря, Миленка!

      Изтриване
  7. Ах, Тили, колко е красиво и лесно и вкусно! Интересен вариант на рулото от детството. Много красиви снимки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Катя! Вили добре го е измислила!
      Поздрави

      Изтриване
  8. Чудесно руло е станало, Ина! Изглежда супер вкусно и шоколадово!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Траянче! С крем карамел също ще е вкусно.
      Поздрави!

      Изтриване
  9. Това рулце ми харесва повече от онова,от старите тефтери,което е с масло.Чудесен десерт,Инче!Светли празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За всяко руло си има време, Роси! С масло и конфитюр също не е лошо. Колко пъти съм правила за закуска на внука, докато беше по-малък!
      Поздрави!

      Изтриване
  10. Олеее, каква красота, Инче! Прекрасно руло! невероятна визия и несъмнено вкус! Замислям се дали да не отскоча до магазина! Абе няма какво да му мисля - отивам! Прегръдка и поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Люси! Радвам се да те предизвикам!
      Прегръдка!

      Изтриване
  11. Инче, с голямо удоволствие посещавам блога ти. Винаги откривам някоя поредна вкусотия и красота.
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аля, винаги си добре дошла! Радвам се ако съм полезна с нещо!
      Поздрави!

      Изтриване