понеделник, 11 януари 2016 г.

Омлет с овесени ядки "Херкулес"





Рецептата за този омлет, по скоро бих казала - палачинка, по-малкия внук беше намерил в един фитнес сайт преди години, когато усилено тренираше. И от тогава от време на време му го приготвям.
Продукти
3 бр. яйца
3 пълни с.л. овесени ядки
щипка сол
бучка масло или малко олио(или смес от двете) 
По желание в сместа може да се добавят стафиди или други ситно нарязани сухи плодове;


Приготвяне
Яйцата се разбиват добре и към тях се прибавят овесените ядки и щипка сол. По желание може да се добавят и от другите продукти.
Сместа престоява 15-20 минути, за да понабъбнат ядките.
Пържи се от двете страни в сгорещеното масло, за предпочитане в тефлонов или керамичен тиган.
Могат да се поднесат с мед; сусамов тахан с мед; сирене; конфитюр; топинг; пресен плод;



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

13 коментара:

  1. Хей Тили, някой ден моите момчета като затренират ще им направя такъв омлет :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кайти, и нетрениращи могат да си го похапват! :)
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Изглежда чудесно! не ми е хрумвало да сложа ядки, но ще опитам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, бърза и засищаща закуска е.
      Лека вечер!

      Изтриване
  3. Чудесен омлет, Ирме! Благодаря, че сподели! Поканата май е не само за този омлет, а и за малко тренировки :) Качвам се на колелото тези дни...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети, покрай тези празници май всички имаме нужда от тренировки! :)
      Хубав ден!

      Изтриване
  4. Чудех се аз що е Херкулес, а то тренировките били в основата. Много хубава идея, Тилия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марта, сега видях че кавичките не са излезнали, та го оправих! :)
      С такова наименование съм го записала. А скоро попаднах на руски рецепти с овесени ядки, в които не пише "овесени ядки" а "Херкулес" и има снимка в продуктите на пакет с овесени ядки с такова наименование - "Херкулес". Това ме навежда на мисълта, че може би рецептата е руска.

      Изтриване
  5. Тили, пак нещо интересно показваш, ще направя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, все забравям да снимам като го приготвя и понеже съм качила рецептата и във "Веселия готвач", все забравям какво имам там, какво имам в влога си! :)

      Изтриване
    2. Така бях и аз с "Гответе с мен", но явно не сме важни вече за новите собственици, както и рецептите ни.

      Изтриване
  6. Много интересен омлет. Вкусно изглежда. Поздрави, Тили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, лесен за приготвяне, пък и засищащ!
      Поздрави!

      Изтриване