Едно
от често готвените ястия у нас и да го нямам досега в блога! :)
Продукти
пиле
или бутчета - около 800 г
2
глави лук
4
с.л. олио
1
ч.ч. ориз
сол
1
ч.л. смес от сухи подправки - мащерка, риган, майоран (или черен пипер)
3
ч.ч. пилешки бульон
Приготвяне
Порцираното
месо се сварява в подсолена вода.
Ситно
нарязаният лук се задушава в сгорещеното олио. Прибавя се оризът, след няколко
минути пилешкия бульон, подправките, порциите пилешко месо и ако е необходимо -
сол. След като заври ястието, огънят се намалява на съвсем слаб. Ври, докато
оризът напълно поеме бульона.
Другият
вариант е сместа да се пресипе в тавичка и да се запече.
Поднася
се според сезона - със салата или туршия.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Чудесна порция, Ина :) и много добре гарнирана с краставичките - л юбимо ястие и у дома.
ОтговорИзтриванеПоздрави на теб и хубави, па макар и студени дни :)
Пепа, през зимата наистина вървят най-добре с кисели краставички или друга туршия. През другите сезони - с прясна салата. Но нали снимам и трупам в папки, събират се различни снимки! :)
ИзтриванеПоздрави!
Грабвам си една чинийка, Инче! Перфектна презентация!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Благодаря, Христинка! Заповядай! :)
ИзтриванеПоздрави!
Класика :)
ОтговорИзтриванеЗатова е и вкусно!
ИзтриванеХубав ден, Кайти!
Любимо ястие, но да ми го прави мама:) Чудесно е и при теб , Ина!
ОтговорИзтриванеТака ще казват след време и твоите деца, Траянче! :)
ИзтриванеТили,
ОтговорИзтриванеу дома е любимо това ястие, от доста време към ориза добавям винаги елда, просо или булгур в малки количества и става още по - вкусно.
Прекрасно е !
Поздрави !
Елена, с булгур и елда също съм правила (на мястото на ориза). Виж, в комбинация не съм и ми даваш хубава идея, за което ти благодаря!
ИзтриванеПоздрави!
Обичам пиле с ориз, Тили!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, че сподели и твоята рецепта!
Идвам точно на време :) Гладна съм като вълк!
Усмивки!
Люси, нямам нищо против да си разменим по една порция ориз и от твоя мързелив "Уелингтън"! :)
ИзтриванеДа ни е сладко!
Лесно и любимо ястие,Тили. :) Ще си "открадна" идеята на Елена. ;)
ОтговорИзтриванеДани, наистина е лесно.
ИзтриванеИдеята на Елена си заслужава, стига човек да обича булгура и елдата, а аз ги харесвам.
Поздрави!
Тили, и у дома е ястие, което се харесва от всички:)Аз обикновено го правя във фурната, като първо запържвам(запичам) в тавичка месото, после лука и т.н....И с варено пиле съм правила, предимство е, че добавям бульона. И задължително при нас е с кисело мляко гарнирано!
ОтговорИзтриванеПрегръдка за теб!
Веси, начини различни, важното е да ни е вкусно.Пекла съм като всичко слагам сурово в тавата. Но най-често варя предварително месото, защото винаги ми остава от бульона и го ползвам за направата на други ястия.
ИзтриванеКисело мляко с ориз не съм пробвала. Ще опитам. Благодаря че сподели!
Прегръдка и за теб!
Прекрасно ястие и много добре и вкусно приготвено. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате!
ИзтриванеПоздрави!