Продукти за 2
порции
300
г пуешко месо (може патешко или пилешко)
500
г кисело зеле
1
глава кромид лук
1
равна ч. л. червен пипер
1
дафинов лист
3
– 4 зърна черен пипер
1
зърно бахар
2
– 3 пълни с. л. ориз (40 – 60 г)
сол
2
с. л. олио (мас)
500
мл течност (сок от киселото зеле и вода в съотношение на вкус)
По
желание – препечена суха червена чушка
Приготвяне
Киселото
зеле и лукът се нарязват на ситно и се
изсипват в тенджерата под налягане. Прибавят се подправките, начупената чушка и
водата. Смесват се и се слагат отгоре порциите месо. Тенджерата се затваря с
капака и се слага да заври. Намалява се силата на огъня и ври около 50 минути.
Изключва
се и след около 10-тина минути съдържанието се смесва с ориза, опитва се на сол
и се прехвърля в тавичка. Отгоре се поръсва с тънка струя олио. Не се слага
капак или фолио.
Пече
се първоначално на силна фурна – около 220
градуса С, докато заври, след това се намалява на 170 – 180 градуса.(Ако
са ползват съдове от йена стъкло или керамични, те се поставят в студена
фурна).
Пече
се докато оризът поеме течността и ястието се запече.
Предполагам, че направо се е разкапало месцето:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеТраянче,тенджерата свърши добра работа! :)
ИзтриванеХубава вечер!
Много добре изглежда. Имам домашно пуешко месо и точно по този начин смятах да го сготвя утре вечер. Благодаря за добре изглеждащата снимка и рецепта.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Габи благодаря ти! И моето месо е домашно, знаеш колко е вкусно!
ИзтриванеПоздрави!
Активира ми слюнчените жлези :)
ОтговорИзтриванеЗначи съм провокирала! :)
ИзтриванеЛека вечер!
Много обичаме вкъщи пуешко с кисело зеле, Инче!
ОтговорИзтриванеЧудесно домашно ястие за зимата!
Поздрави!
То си е и вкусно, Светле!
ИзтриванеСпокойна вечер!
Много апетитно изглежда!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Благодаря, Жани!
ИзтриванеЗа много години и от мен, Тили! Пожелавам ти много здрав и, щастие и късмет през 2016-та и все така да ни изненадваш и представяш вкусни ястия и десерти! Няма как да не довтасам и аз на такова ястие - обожавам всякаква комбинация на месо с кисело зеле и много често си го похапваме у дома! Благодаря за споделената рецепта! Най-сърдечни поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Люси за пожеланията!
ИзтриванеРадвам се, че имаме еднакъв вкус относно комбинацията киселото зеле и месо. :)
Спокойна вечер!
Апетитно, вкусно и много подходящо за сезона. Великолепно ястие, Тили! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате! Отдавна не бяхме яли домашно и ни се услади! :)
ИзтриванеПоздрави!