сряда, 13 юли 2016 г.

Кашкавал (сирене, извара) на фурна




Лесно за приготвяне ястие, вкусно и ако се ползват форми за мъфини – ефектно поднесено.

Продукти  1 ч. ч. = 200 мл
300 г кашкавал (сирене, извара или най-добре – смес)
3 яйца
3 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно или кисело мляко
масло (олио) за намазване на тавата


Приготвяне
Кашкавалът и сиренето се настъргват на едро ренде. Поръсват се с брашното и се разбъркват.
Отделно  леко се разбиват яйцата и се смесват с млякото.
Съединяват се двете смеси, разбъркват се добре и новополучената смес се изсипва в предварително  намаслената тава или във форми за мъфини.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна до златисто.


- приготвяла съм ястието само с кашкавал; само със сирене; смес от сирене и извара (по-подходяща смес, защото обикновено сиренето е доста солено); в различно съотношение на кашкавал  и сирене;
- с прясно или  с кисело мляко – и двата варианта са подходящи;




При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

10 коментара:

  1. Много вкусни и апетитни! Страхотни са Тили!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат апетитно, а са и лесни за приготвяне. Ще се пробват скоро. Много хубави снимки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да пробвате и се надявам и на Вас да харесат!

      Изтриване
  3. А какви форми за мъфини ползвате? Иначе предложението в някакъв варинт ще се опита.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тези на снимките са във силиконови форми - едната е с 6 гнезда и с шарка на цвете на дъното, остатъка изсипах в друга, правоъгълна, с размер 22 см / 9 см и с оребрено дъно и стени.
      Ако не търсите непременно този ефект, може да ползвате всякаква тава - кръгла, квадратна, правоъгълна. Нарязването също може да е различно - на триъгълни парчета, като торта; на правоъгълни, квадратни, ромбоидини; кръгли - с чаша. Въпрос на фантазия! Освен това, може пласта да е по-дебел или по-тънък.
      Успех Ви желая!

      Изтриване
    2. Много благодаря за съвета."Наминавам" често в страничката и винаги научавам по нещо.Поздрави.

      Изтриване
    3. Много се радвам, ако с нещо съм полезна!
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Тили, на снимката изглеждат бухнали, но в рецептата не пише да слагаш нито мая, нито бакпулвер, нито хлябна сода. Без набухватели ли са? Изглеждат великолепно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Яна, няма никакъв набухвател. Пробвай.
      Поздрави!

      Изтриване