сряда, 13 юли 2016 г.

Кашкавал (сирене, извара) на фурна




Лесно за приготвяне ястие, вкусно и ако се ползват форми за мъфини – ефектно поднесено.

Продукти  1 ч. ч. = 200 мл
300 г кашкавал (сирене, извара или най-добре – смес)
3 яйца
3 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно или кисело мляко
масло (олио) за намазване на тавата


Приготвяне
Кашкавалът и сиренето се настъргват на едро ренде. Поръсват се с брашното и се разбъркват.
Отделно  леко се разбиват яйцата и се смесват с млякото.
Съединяват се двете смеси, разбъркват се добре и новополучената смес се изсипва в предварително  намаслената тава или във форми за мъфини.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса С фурна до златисто.


- приготвяла съм ястието само с кашкавал; само със сирене; смес от сирене и извара (по-подходяща смес, защото обикновено сиренето е доста солено); в различно съотношение на кашкавал  и сирене;
- с прясно или  с кисело мляко – и двата варианта са подходящи;




При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

12 коментара:

  1. Много вкусни и апетитни! Страхотни са Тили!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат апетитно, а са и лесни за приготвяне. Ще се пробват скоро. Много хубави снимки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да пробвате и се надявам и на Вас да харесат!

      Изтриване
  3. А какви форми за мъфини ползвате? Иначе предложението в някакъв варинт ще се опита.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тези на снимките са във силиконови форми - едната е с 6 гнезда и с шарка на цвете на дъното, остатъка изсипах в друга, правоъгълна, с размер 22 см / 9 см и с оребрено дъно и стени.
      Ако не търсите непременно този ефект, може да ползвате всякаква тава - кръгла, квадратна, правоъгълна. Нарязването също може да е различно - на триъгълни парчета, като торта; на правоъгълни, квадратни, ромбоидини; кръгли - с чаша. Въпрос на фантазия! Освен това, може пласта да е по-дебел или по-тънък.
      Успех Ви желая!

      Изтриване
    2. Много благодаря за съвета."Наминавам" често в страничката и винаги научавам по нещо.Поздрави.

      Изтриване
    3. Много се радвам, ако с нещо съм полезна!
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Тили, на снимката изглеждат бухнали, но в рецептата не пише да слагаш нито мая, нито бакпулвер, нито хлябна сода. Без набухватели ли са? Изглеждат великолепно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Яна, няма никакъв набухвател. Пробвай.
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Може ли да прибавя пушено филе и гъби?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм пробвала. Ще се радвам да споделите, ако добавите.

      Изтриване