неделя, 17 юли 2016 г.

Пилешки хапки с чеснов сос




Още когато видях рецептата при Креми Русева, тя веднага грабна вниманието ми с малкото състави и бързо приготвяне – напълно подходящо за горещото време. Който като мен не ходи по заведения :), рецептата се оказа непозната и нова. А това, че е много вкусно се потвърди и от внука, който сподели че такава порция в ресторанта струва 5 – 6 лева.
Креми, благодаря за рецептата!

Продукти за 2 порции
300 г пилешко филе
брашно за овалване
50 г масло
2 с. л. зехтин (олио)
3-4 скилидки чесън
100 мл бяло вино или вода (или наполовина вино и вода)
сол
черен пипер и лют червен пипер на вкус 
пресен магданоз за поръсване

Приготвяне
Месото се измива, подсушава и нарязва на хапки с дебелина около 2 сантиметра. Овкусяват се със сол, черен и червен пипер.  Овалват се в брашно, като всяко парче се изтупва добре, за да падне излишното брашно. Оставят се около половин час на хладно, за да може брашното да поеме от влагата на месото и след това при пържене да не загори бързо.
Загряват се маслото и зехтина (олиото) и пилешките хапки се запържват на умерена температура. Пържат се по 4-5 минути от двете страни.
Добавя се чесъна, нарязан на ситно или на филийки, запържва се 1 – 2 минути и се прибавя виното/водата. Ври на умерена температура, докато сосът започне да се сгъстява. Пробва се на сол.
При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

8 коментара:

  1. Кремена Русева18 юли 2016 г., 8:14 ч.

    Много се радвам, че ви е било вкусно! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесно предложение!Благодаря и на теб Тили,и на Кремена!Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленка, определено ще останете доволни!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Ле - ле , Инка , колко са апетитни ! Страхотно изглеждат !
    Хубава нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мира, наистина са апетитни, както изглеждат!
      Успешна седмица и на теб!

      Изтриване
  4. Благодаряяяя!
    Хапвахме такива хапки в заведение на морето, и даже на по-висока цена от посочената от внука ти.
    Ще я приготвя още утре у дома, даже извадих филе от фризера за утре, точно се чудех какво да приготвя с него.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, благодарностите са за Креми. Тя е подстрекателката. :)
      Надявам се вече да си го приготвила и да сте останали доволни!

      Изтриване