Продукти
круши
вода
по
желание – захар
Приготвяне
Използвах
добре узрели, придобили характерния си жълт цвят круши. Плодовете се измиват и
обелват. Нарязват се на парченца или се рендосват на едро ренде и се поставят в
дълбок съд с 2 – 3 см вода. Ако се налага се долива още вода, така че почти да
покрие плодовете.
Варят
се около 10 – 15 минути, докато напълно
омекнат.
Сместа
се пасира с миксер или се прекарва през гевгир. Ако е необходимо се добавя
захар на вкус (аз не съм добавила, крушите бяха достатъчно сладки) и се
разбърква добре, за да се разтопи.
Налива
се в бутилки, които се затварят с метални капачки
и се стерилизират 15
минути. Обръщат се върху капачките и се оставят така, докато напълно изстинат.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Тили, това вече си е плодов сок, а не боклуците, които взимаме от магазина... Чудесно е, че си си приготвила домашно. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Така е, Гери. Чисто, натурално, без химикали и консерванти!
ИзтриванеЛека вечер!
Ох, че хубаво сокче! Ако намеря хубави круши ще го направя! Прегръдка от мен!
ОтговорИзтриванеЛина, ще се радвам, ако го направиш!
ИзтриванеПриятна неделя!
Ммм ето това е истински нектар!
ОтговорИзтриванеЛу, наистина е истински!
ИзтриванеУспешна седмица!
Съвсем истински... Което ми напомня, че съм оставила круши да зреят в мазето. Може би вече са готови за едно такова изкушение! Поздрав, Тилия!
ОтговорИзтриванеМарта, обезателно им хвърли един поглед! При всички положение по-голямата част вече са узрели и ако не можете да ги изконсумирате в прясно състояние /което е най-добро/, опитай да ги направиш на нектар.
ИзтриванеПриятен понеделник!
Тилия, чудесен нектар си направила! И в шишенце, порция! Страхотно! И ние имаме от този сорт круши и дъщеря ми искаше точно без захар да ги затворя! Много ми харесаха снимките ти!
ОтговорИзтриванеБети, благодаря за милите думи! Ще се радвам ако допадне на дъщеричката!
ИзтриванеА в шишенцата е много удобно - не остава, пък и за варенето ми беше много удобно.
Успешна седмица!
Обожавам просто! Разкошен е станал!Хубава седмица!Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеТраянче, така е - разкошен е!
ИзтриванеПоздрави и приятна седмица!
Ох Тили :) Обожавам го този нектар!
ОтговорИзтриванеА с тези изразителни снимки ... направо започнах да преглъщам звучно :)
Хубави предпразнични дни мила!
Дани, благодаря ти! Радвам се че ти харесва!
ИзтриванеПрегръдки!
Толкова простичко, а всъщност уникално! Мерси за идеята! Вили
ОтговорИзтриванеВили, радвам се че надникна тук! Нали знаеш - и простичкото е вкусно! :) По същия начин през пролетта приготвям нектар от джанки, само че добавям и захар.
ИзтриванеПоздрави!
Тези твои изкушения с круши кое от кое по-неустоими,Инче!Прегръдка от мен и хубав ден да ти е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Роси! Тази година успях да оползотворя плодовете от село!
ИзтриванеПрегръдки и приятна вечер!
Невероятен нектар, Тили! Ех, да имаше една чашка сега от него. :)
ОтговорИзтриванеВесели празници!
Дани, наистина е невероятен! Опитах го вече и се радвам, че не прибавих никаква захар. Чисто, натурално! Да ти изпратя, няма проблем! :)
ИзтриванеПрегръдка!
Инче,благодаря за хубавата рецепта,много хубав и вкусен нектар се получи.Половината го изпихме веднага,чуден :)
ОтговорИзтриванеТанче, току-що ти видях публикацията. Радвам се че си ползвала идеята. А и конфитюрът ти е чудесен с добавката на портокаловата кора!
ИзтриванеПриятен ден!