събота, 14 декември 2013 г.

Нектар от круши




 
Продукти
круши
вода
по желание – захар

Приготвяне
Използвах добре узрели, придобили характерния си жълт цвят круши. Плодовете се измиват и обелват. Нарязват се на парченца или се рендосват на едро ренде и се поставят в дълбок съд с 2 – 3 см вода. Ако се налага се долива още вода, така че почти да покрие плодовете.


Варят се около 10 – 15 минути,  докато напълно омекнат.


Сместа се пасира с миксер или се прекарва през гевгир. Ако е необходимо се добавя захар на вкус (аз не съм добавила, крушите бяха достатъчно сладки) и се разбърква добре, за да се разтопи.

Налива се в бутилки,  които се затварят  с метални капачки


 и се стерилизират 15 минути. Обръщат се върху капачките и се оставят така, докато напълно изстинат.





При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

22 коментара:

  1. Тили, това вече си е плодов сок, а не боклуците, които взимаме от магазина... Чудесно е, че си си приготвила домашно. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Гери. Чисто, натурално, без химикали и консерванти!
      Лека вечер!

      Изтриване
  2. Ох, че хубаво сокче! Ако намеря хубави круши ще го направя! Прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лина, ще се радвам, ако го направиш!
      Приятна неделя!

      Изтриване
  3. Ммм ето това е истински нектар!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лу, наистина е истински!
      Успешна седмица!

      Изтриване
  4. Съвсем истински... Което ми напомня, че съм оставила круши да зреят в мазето. Може би вече са готови за едно такова изкушение! Поздрав, Тилия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марта, обезателно им хвърли един поглед! При всички положение по-голямата част вече са узрели и ако не можете да ги изконсумирате в прясно състояние /което е най-добро/, опитай да ги направиш на нектар.
      Приятен понеделник!

      Изтриване
  5. Тилия, чудесен нектар си направила! И в шишенце, порция! Страхотно! И ние имаме от този сорт круши и дъщеря ми искаше точно без захар да ги затворя! Много ми харесаха снимките ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети, благодаря за милите думи! Ще се радвам ако допадне на дъщеричката!
      А в шишенцата е много удобно - не остава, пък и за варенето ми беше много удобно.
      Успешна седмица!

      Изтриване
  6. Обожавам просто! Разкошен е станал!Хубава седмица!Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, така е - разкошен е!
      Поздрави и приятна седмица!

      Изтриване
  7. Ох Тили :) Обожавам го този нектар!
    А с тези изразителни снимки ... направо започнах да преглъщам звучно :)
    Хубави предпразнични дни мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти! Радвам се че ти харесва!
      Прегръдки!

      Изтриване
  8. Толкова простичко, а всъщност уникално! Мерси за идеята! Вили

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, радвам се че надникна тук! Нали знаеш - и простичкото е вкусно! :) По същия начин през пролетта приготвям нектар от джанки, само че добавям и захар.
      Поздрави!

      Изтриване
  9. Тези твои изкушения с круши кое от кое по-неустоими,Инче!Прегръдка от мен и хубав ден да ти е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси! Тази година успях да оползотворя плодовете от село!
      Прегръдки и приятна вечер!

      Изтриване
  10. Невероятен нектар, Тили! Ех, да имаше една чашка сега от него. :)
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, наистина е невероятен! Опитах го вече и се радвам, че не прибавих никаква захар. Чисто, натурално! Да ти изпратя, няма проблем! :)
      Прегръдка!

      Изтриване
  11. Инче,благодаря за хубавата рецепта,много хубав и вкусен нектар се получи.Половината го изпихме веднага,чуден :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, току-що ти видях публикацията. Радвам се че си ползвала идеята. А и конфитюрът ти е чудесен с добавката на портокаловата кора!
      Приятен ден!

      Изтриване