петък, 28 февруари 2014 г.

Паниран език



И другата мамина рецепта с език!

Продукти
700 – 800  г език
3-4 бр. яйца
брашно
галета
сол
олио

Приготвяне
Езикът се сварява в подсолена вода (аз го варя в тенджера под налягане). Още горещ, се обелва от кожицата и се нарязва на филийки. След това се панира по един от двата начина:
1. Всяка филийка се овалва в брашно, след това се потапя в яйце.
2. Филийките се потапят в брашно, яйце, галета, престояват поне десетина минути, за да може галетата да попие от яйцето, и след това пак в яйце.
Пържат се в сгорещено олио. Сервират се с туршия или салата, според сезона.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

14 коментара:

  1. Обичам този деликатес, но отдавна не съм хапвала! Има хора, които много му се възмущават, но според мен доста изпускат.
    Много апетитни снимки, Инче!
    Прегръдка и усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, определено изпускат!
      Приятен ден и Честита Баба Марта!

      Изтриване
  2. Обожавам език, Ина! Ама всякак, дори само сварен да е.
    Най-много паниран и с масло и чесън :)
    Неустоими снимки просто ни предлагаш, поздравления за поредното ти изкушение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Пепа! По отношение на езика явно сме с еднакъв вкус! :)
      Честита Баба Марта и усмихнат ден!

      Изтриване
  3. И аз обожавам, непременно ще се възползвам:)Честита Баба Марта ! Бъдете румени и засмени, бели и червени!

    ОтговорИзтриване
  4. Траяна, надявам се да ти хареса!
    Честита Баба Марта!

    ОтговорИзтриване
  5. И двете ти рецепти с език са чудесни Тили,
    снимките и гарнитурите - изкушаващо апетитни.
    Честита баба Марта,
    с пожелания за здраве, късмет и усмихнато пролетно настроение!.

    ОтговорИзтриване
  6. Честита баба Марта, Ина! Бъди здрава, усмихната и все така изпълнена с жизнерадост и позитивизъм!
    Обичам език, а паниран най-вече! Много провокиращи снимки! Изкусителка си ти, голяма! :)
    Прегръдка имаш от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирме, честита баба Марта и на теб!
      Радвам се че предложението ти харесва!
      Прегръдка!

      Изтриване
  7. Много вкусна снимка, на нещо, което отдавна не съм хапвала. Благодаря ти! И честита Баба Марта! Бъди здрава и щастлива, Тилия!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Марта!
      Честита Баба Марта и на теб!
      Поздрави!

      Изтриване
  8. И аз съм от много обичащите паниран език, Тили! А толкова отдавна не се бях сещала за тази вкусотия. И затова твоето подсещане намери ред в плана ми за следващата седмица, за което много ти благодаря :)
    С пожелание за чудесен и пролетен месец март, поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Албенче, радвам се че съм те подсетила за това ястие!
      Приятна вечер!

      Изтриване