неделя, 16 ноември 2014 г.

De Cecco - Пълнозърнести фузили с готов сос Болонезе






За тази бърза и вкусна рецепта с   най-голямо удоволствие и благодарност използвах предоставените ми от фирма  De Cecco   висококачествени продукти!


Не съм приготвяла сос Болонезе до сега. Поне това което се счита за истински сос –  заради телешкото, което едва ли ще намеря и начина на приготвяне – „сосът  да се прави дълго и с любов, за да стане както трябва и да се задушава много бавно”. Иначе побългарени варианти има много.
Беше ми много интересно какъв ще  е вкусът на соса. Когато опитах овкусената вече паста, нещо в съзнанието ми ме върна доста години назад. Много приятен и познат вкус. В първия момент не можах да се сетя. След това изведнъж нахлу спомена – маминия гулаш! /италианците да не четат, защото не знам как ще се възприеме! :) /.

Продукти
Пълнозърнести фузили  De Cecco 
Готов сос Болонезе  De Cecco
Зехтин  екстра върджин  De Cecco


Приготвяне
Използвах много полезните   Указания   за правилно приготвяне на паста  
В достатъчно дълбок и широк съд се налива вода – по 1 л на 100 г паста. След като заври, се добавя сол – 10 г на литър вода и се поставя пастата. След като водата отново заври, се разбърква веднъж, което цели да се отделят парченцата паста едно от друго, за да не остават слепени  и се оставя да се вари според указанията на опаковката (в случая  10 – 12 минути).
Когато пастата е готова, се налива 1 чаша студена вода в съда. С този трик се предотвратява продължаващия процес на варене, докато се изцежда пастата.
Докато пастата се вари, се приготвя сосът. Готовият сос Болонезе  се затопля с 1 - 2 с. л. зехтин и 1 - 2 с. л. от водата, в която пастата се е  варила.
Прибавят се изцедената паста и всичко се разбърква на включен котлон още 2- 3 минути.
Може със сосът да се полее сервираната паста, но най-добре е предварително да се разбъркат. 

Спираловидната форма  на фузилите позволява на соса много добре да проникне  и овкуси пастата.
При сервиране се поръсва с настърган пармезан.
Бързо и вкусно!
* Сърдечни благодарности и на  Ивана , за полезните допълнителни указания!


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

18 коментара:

  1. Тили, браво на De Cecco за подаръчето, което са ти направили. Разсмя ме с вкуса на гулаша, но пък какво, да не е по-лош:), аз лично го предпочитам пред пастата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, много съм им благодарна!
      Ами вкусът така го усетих!
      Приятна вечер!

      Изтриване
  2. Тили, обичам зехтина на тази фирма,
    но друго не съм опитвала.
    Поздравления за подаръка и чудесната рецепта!
    Ще опитам и другите им продукти.
    прегръдка и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, ако имаш възможност - опитай!
      Успешна нова седмица!

      Изтриване
  3. Честито и от мен за подаръка, Инче! Видя ли, че сме на една и съща вълна - и у нас, и у вас има паста. Казах ти, че вкусовете ни съвпадат, ще взема да направя онзи компот с картофеното пюре :) Много вкусни фузили! Хубава вечер и прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И имам един въпрос - това пюре към компота ли се добавя, или се прави само от него?

      Изтриване
    2. Благодаря, Креми! Определено вкусовете ни съвпадат!
      За компота и пюрето - гребваш от едното и от другото. Това е дежурното дояждане, ако остане пюре! :)
      Прегръдка!

      Изтриване
    3. Ааааа, аз пък помислих, че ще правим някаква смес :)
      Така никак не ми изглежда странно, направо си е нормално :)

      Изтриване
  4. Eeee, последната снимка е страхотна! Много вкусни фузили, Тили!
    Прегръдки! Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за неоценимата помощ, Ив!
      Прегръдки!

      Изтриване
  5. Чудесен избор на рецепта с невероятните продукти на De Cecco. Наистина са качествени и вкусни, а пък пестото им е вълшебно:))). Сега обаче въздишам по твоята рецепта, защото си приготвила изключителни фузили Болонезе. Прекрасна нова седмица, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, аз въздишах по твоите рецепти! Особено ме впечатли тортата с ригатони - не бях срещала такова нещо!
      Прегръдка!

      Изтриване
  6. Охо, каква вкусотийка! Хубава седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, вкусно, изключително бързо и лесно!
      Хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  7. Ах, че вкусноо! Като се замисля, с Болонезе май най-ми е вкусна пастата, Ина, но готов сос никога не съм ползвала, дори на DeCeco. За сметка на това им харесвам зехтинът и всички макаронени изделия, особено листите за лазаня и лингуините. Много са добри!
    Хубава седмица и много усмивки за тебе, Ина!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирма, не само че е вкусно, но е голямо улеснение готовия сос!
      Приятен ден!

      Изтриване
  8. Тили, чудесен подарък и прекрасно ястие. Поздрави!

    ОтговорИзтриване