За
тази бърза и вкусна рецепта с
най-голямо удоволствие и благодарност използвах предоставените ми от
фирма De Cecco висококачествени
продукти!
Не
съм приготвяла сос Болонезе до сега. Поне това което се счита за истински сос – заради телешкото, което едва ли ще намеря и
начина на приготвяне – „сосът да се
прави дълго и с любов, за да стане както трябва и да се задушава много бавно”. Иначе
побългарени варианти има много.
Беше
ми много интересно какъв ще е вкусът на
соса. Когато опитах овкусената вече паста, нещо в съзнанието ми ме върна доста години
назад. Много приятен и познат вкус. В първия момент не можах да се сетя. След
това изведнъж нахлу спомена – маминия гулаш! /италианците да не четат, защото не
знам как ще се възприеме! :) /.
Продукти
Пълнозърнести
фузили De Cecco
Готов
сос Болонезе De Cecco
Зехтин
екстра върджин
De Cecco
Приготвяне
Използвах
много полезните Указания за правилно приготвяне
на паста
В
достатъчно дълбок и широк съд се налива вода – по 1 л на 100 г паста. След като
заври, се добавя сол – 10 г на литър вода и се поставя пастата. След като
водата отново заври, се разбърква веднъж, което цели да се отделят парченцата
паста едно от друго, за да не остават слепени и се оставя да се вари според указанията на
опаковката (в случая 10 – 12 минути).
Когато
пастата е готова, се налива 1 чаша студена вода в съда. С този трик се
предотвратява продължаващия процес на варене, докато се изцежда пастата.
Докато
пастата се вари, се приготвя сосът. Готовият сос Болонезе се затопля с 1 - 2 с. л. зехтин и 1 - 2 с. л.
от водата, в която пастата се е варила.
Прибавят
се изцедената паста и всичко се разбърква на включен котлон още 2- 3 минути.
Може
със сосът да се полее сервираната паста, но най-добре е предварително да се
разбъркат.
Спираловидната
форма на фузилите позволява на соса
много добре да проникне и овкуси
пастата.
При
сервиране се поръсва с настърган пармезан.
Бързо
и вкусно!
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Тили, браво на De Cecco за подаръчето, което са ти направили. Разсмя ме с вкуса на гулаша, но пък какво, да не е по-лош:), аз лично го предпочитам пред пастата.
ОтговорИзтриванеВеси, много съм им благодарна!
ИзтриванеАми вкусът така го усетих!
Приятна вечер!
Тили, обичам зехтина на тази фирма,
ОтговорИзтриванено друго не съм опитвала.
Поздравления за подаръка и чудесната рецепта!
Ще опитам и другите им продукти.
прегръдка и хубава вечер!
Дани, ако имаш възможност - опитай!
ИзтриванеУспешна нова седмица!
Честито и от мен за подаръка, Инче! Видя ли, че сме на една и съща вълна - и у нас, и у вас има паста. Казах ти, че вкусовете ни съвпадат, ще взема да направя онзи компот с картофеното пюре :) Много вкусни фузили! Хубава вечер и прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеИ имам един въпрос - това пюре към компота ли се добавя, или се прави само от него?
ИзтриванеБлагодаря, Креми! Определено вкусовете ни съвпадат!
ИзтриванеЗа компота и пюрето - гребваш от едното и от другото. Това е дежурното дояждане, ако остане пюре! :)
Прегръдка!
Ааааа, аз пък помислих, че ще правим някаква смес :)
ИзтриванеТака никак не ми изглежда странно, направо си е нормално :)
Eeee, последната снимка е страхотна! Много вкусни фузили, Тили!
ОтговорИзтриванеПрегръдки! Хубава нова седмица!
Благодаря ти за неоценимата помощ, Ив!
ИзтриванеПрегръдки!
Чудесен избор на рецепта с невероятните продукти на De Cecco. Наистина са качествени и вкусни, а пък пестото им е вълшебно:))). Сега обаче въздишам по твоята рецепта, защото си приготвила изключителни фузили Болонезе. Прекрасна нова седмица, мила!
ОтговорИзтриванеКате, аз въздишах по твоите рецепти! Особено ме впечатли тортата с ригатони - не бях срещала такова нещо!
ИзтриванеПрегръдка!
Охо, каква вкусотийка! Хубава седмица от мен!
ОтговорИзтриванеТраянче, вкусно, изключително бързо и лесно!
ИзтриванеХубава седмица и на теб!
Ах, че вкусноо! Като се замисля, с Болонезе май най-ми е вкусна пастата, Ина, но готов сос никога не съм ползвала, дори на DeCeco. За сметка на това им харесвам зехтинът и всички макаронени изделия, особено листите за лазаня и лингуините. Много са добри!
ОтговорИзтриванеХубава седмица и много усмивки за тебе, Ина!
Ирма, не само че е вкусно, но е голямо улеснение готовия сос!
ИзтриванеПриятен ден!
Тили, чудесен подарък и прекрасно ястие. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Танче!
ИзтриванеСпокойна вечер!