Продукти за 2
порции
Около
350 г риба
1
щипка чесън на прах
2
с. л. соев сос
1
ч.л. джинджифил на прах
щипка
лют пипер
2-3
с.л. сусам
зехтин
(олио)
Приготвяне
Използвах
замразена мерлуза.
Смесват
се чесъна, соевия сос, джинджифила и лютия пипер.
Полуразмразената
риба се почиства от перките и се намазва с получената марината. Оставя се в
хладилника за около 1 час, след което се изважда и поръсва със сусам. Нарежда
се в намаслена тавичка и отгоре леко се поръсва със зехтин (олио).
Пече
се на 200 градуса, около 25 минути.
Поднесох
я с арпа фиде и салата.
По
идея от Източник
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Чудесна риба Тили.Понякога и аз използвам сусам за тази цел.Много вкусна, апетитна и красива порция се е получила.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Сусамът придава много приятен вкус на рибата. Така че пак ще се прави. :)
ИзтриванеХубав ден, Ели!