Продукти
1 кг
цаца
1/2 ч.л.
сол
50 мл
олио
50 мл
оцет
50 мл
вода
1 дафинов
лист
десетина
зърна черен пипер
2 – 3
зърна бахар
Приготвяне
От
солта, олиото, оцета и водата се приготвя марината.
Измитата
и почистена риба се нарежда плътно в тава. Добавят се подправките – дафиновия
лист и зърната черен пипер и бахар. Залива се с маринатата.
Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 С
градуса около 30 минути.
По
същият начин може да се приготви и скумрия, като се нареже на кръгове с
дебелина 2 см.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Страхотна рибка, Инче!
ОтговорИзтриванеЩе я пробвам и аз.
Ил, видях че си я направила. Радвам се че ви е харесала.
ИзтриванеЛесно и мйрзеливо. Обичам цаца, но мразя пърженето й.
ОтговорИзтриванеИ аз така! Друг да пържи, пък и на друго място! :)
ИзтриванеПоздрави, Митко!
Вкусно звучи и изглежда, Тили!
ОтговорИзтриванеВеси, ако обичате риба, непременно пробвай!
Изтриване