Любител
съм на зеленийките и пролетно време често готвя с тях. Но за такава комбинация –
с подлучено кисело мляко не бях чувала и провокира интереса ми. В оригинала е
използван лапад, но времето му вече мина, така че реших да опитам с любимата ми
лобода.
Лесно за
приготвяне и вкусно!
Продукти за 2 порции
около 250
г лобода (лапад, коприва, спанак)
400 г кисело мляко
2 – 3 скилидки
чесън
сол
2 – 3 с.
л. олио
По желание
червен пипер
яйца
Приготвяне
Ако се
ползват лапад или коприва, трябва да се бланшират за 1-2 минути, след което да
се изцедят, изстудят в студена вода, изцедят добре и нарежат на ситно.
Лободата
е по нежна от лапада и копривата, затова не е необходимо да се бланшира. Измива
се хубаво, нарязва се на ситно и се запържва до омекване в олиото. Накрая се
прибавя сол на вкус, 1 пълна ч. л. брашно и след като и то се позапържи – 1 равна
ч. л. червен пипер. Разбърква се и се оставя да изстине.
Киселото
мляко се смесва с намачканите с малко сол скилидки чесън. Смесва се с
изстиналата лобода.
Може да
се поднесе с запържени яйца на очи или сварени.
По
желание може да се залее със запръжка от олио и червен пипер.
Приятен
апетит!
По идея
от източник
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
О, това е само за мен:)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти допада, Веси!
ИзтриванеПоздрави!