вторник, 10 април 2012 г.

Леща със спанак (лобода, лапад)

  Една малко не традиционна, но вкусна, лесна и подходяща за пролетта и постите рецепта. Идеята за зеленийки в лещата много ми допадна. Изпълних рецептата с малко изменения в начина на приготвяне. Използвах лобода и лапад от градинката, вместо спанак.

Продукти
1 ч.ч. леща
250 - 300 г спанак /лапад, лобода/
1 глава лук
1 морков
3 скилидки чесън
3 - 4 с.л. олио
сол
джоджен /мащерка /

Приготвяне
Добре почистената и измита леща се залива със студена вода и сварява до полуготовност. Посолява се на вкус, прибавят се нарязаните лук, чесън и моркови, и олиото. Ври докато лещата омекне. Десетина минути преди ястието да стане готово, се овкусява с останалите подправки. Добавят се спаначените листа без да се режат (ако се употребява лапад се накъсва или нарязва на едро). Ястието ври още няколко минути, колкото спанакът да промени цвета си и да омекне.

* Лукът и чесънът може да се заменят с пресни.
При използване на  материали от блога,  моля посочете  линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар