Продукти
600
– 800 г филе от риба
брашно
за паниране
3-4
скилидки чесън
кашкавал
(топено сирене или друг вид сирене)
олио
за пържене
За
марината:
1
голяма глава лук
2
с.л. соев сос
сол,
черен пипер, копър (девисил или подправка за риба)
1
дафинов лист
сокът
на 1/2 лимон
може
малко бяло вино
Приготвяне
Рибата
се нарязва на порции, лукът се нарязва на полумесеци. Всички съставки за
маринатата се размесват. Рибата се маринова не по-малко от 1 час.
След
това се отцежда добре, овалва се в брашно и се пържи от двете страни до
златиста коричка. 2-3 минути преди да стане напълно готова, на всяка порция се
слага пасиран чесън и веднага отгоре парче или настърган кашкавал (сирене).
Огънят се намалява до минимум, покрива се тигана с капак и се изчаква сиренето
да се разтопи.
Това
е оригиналната рецепта.
Но
аз правя и друг вариант – пека рибата.
Набрашнената риба се нарежда в намаслена тавичка. Отгоре всяко парче се намазва с олио.
Пече
се до зачервяване. Няколко минути преди
да се изключи фурната, рибата се намазва с пасирания чесън и отгоре се нарежда
кашкавал на парчета или рендосан, или друго
сирене. Запича се.
Още
един вариант – пасираният чесън се смесва с намачкано сирене и се нарежда
върху парчетата риба. Запича се.
Източник:
точен линк не мога да дам, отдавна имам рецептата преведена и записана, но е от
сайта на Ирина Кутова.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
О, много вкусно, особено с добавката от чесън сигурно става много ароматна и приятна рибката и в трите варианта.
ОтговорИзтриванеУсмихнат четвъртък :)
Много ми хареса!Ще я пробвам!
ОтговорИзтриванеСтрахотно ми звучи, tillia! Такава комбинация не съм опитвала никога и ще ми е любопитно да разбера как е. Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеМного хубава идея, Тили! Снимките ти са чудесни!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави! :)
Харесаха ми и трите варианта на приготвяне Тили .Най ми допадна вариант за пекана рибка,ще я опитам задължително.Поздрави и хубава вечер Тили!
ОтговорИзтриванеТили, това е страхотна вкусотия!
ОтговорИзтриванеЩе пробвам следващия път!
Тилия, изглежда прекрасно. Тъкмо тези дни смятах да сме на риба;)
ОтговорИзтриванеЩе пека и ще ръся с чесън;)
А, това ако може сега да ми се поднесе!!! Честно казано ако имах рибка бих се запътила към фурната! Но ще почакам засега и ще се наслаждавам на твоята! Тези дни определено тази рецепта ще се върти в много кухни:)
ОтговорИзтриванеИнче,
ОтговорИзтриванеТраяна,
Снеже,
Дани,
Таня,
Бети,
Марта,
Кате !
Благодаря ви, момичета!
Истински се радвам че ви е харесало предложението ми! Надявам се да съм била полезна!
Прегръдки за всички ви!
Тили, тази вечер ще сме на твоята печена рибка с чесънче и кашкавал:)
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение , което много ми допада вкусово!
Търсих нещо по-различно и го намерих при теб:) Прегръщам те:)
Дани, много се радвам че предложението ми ти е допаднало!
ИзтриванеДа ви е сладко!
Сърдечни прегръдки!
Ина невероятна риба! Много ми хареса и ще пробвам непременно. Благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Дианче! Надявам се да я опиташ ! :)
ИзтриванеПрегръдки!