Панираният свински шницел е от семейните рецепти.
Традиционно се поднася на Нова година.
По
едно време се отказах от приготвянето им. Всяка домакиня знае неприятното
задължение да пържи нещо в последния
момент, непосредствено преди сядането на празничната трапеза, за
да се поднесе топло ! :)
Преди
2 – 3 години реших да пробвам как ще се получи, ако ги опека във фурната, както
се приготвят обикновените пържоли. Хареса ни и от тогава ги правя печени.
Продукти
800
г свински котлет без кост
брашно
галета
2
- 3 яйца
сол
черен
пипер
олио
Приготвяне
От
месото се оформят котлети, които се начукват много на тънко.
Оформените
и изтънени шницели се поръсват със сол и смлян черен пипер, овалват се в
брашно, след това в добре разбитите яйца и в галета.
Притискат
се хубаво с ръце, за да може галетата да поеме от яйцата. Престояват поне 15-20
минути
В
тава се слага хартия за печене,
намаслява се с олио и панираните котлети се нареждат плътно
един до друг, даже може леко застъпени /при печенето те се свиват/. С четка потопена
в олио се намазват отгоре и се пекат на 170 - 180 градуса С, в предварително
загрята фурна.
Изпичат
се доста бързо, така че трябва да се наблюдават.
Поднасят се с Картофената салата на майка ми
Поднасят се с Картофената салата на майка ми
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
ауууу,това е страхотно ,Тили!
ОтговорИзтриванеНе съм правила шницели и мислех,че се правят от кълцано месо!
Изглеждат толкова апетитно...
прегръдки и хубава вечер
Миме, правят се и други шницели - от кайма. Но тези наистина са апетитни!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер и успешна нова седмица!
Мм, Тили, от кухнята ти отново ухае невероятно! Вкусно предложение!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави! :)
Благодаря ти, Дани! Покрай Нова година винаги ухае на вкусно :)
ИзтриванеХубава вечер!
Страхотна рецепта, ще я изпробвам съвсем скоро :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Зори, искрено се надявам да ти хареса!
ИзтриванеСпорна нова седмица!
направих ги :) много добри :)
ИзтриванеЗори, много се радвам че си пробвала рецептата и сте останали доволни!
ИзтриванеПрегръдки!
Тили, записвам се и за шницелите! Апетитни, пък и пържене няма - точно като за мен!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Таня, няма да сгрешиш! :) Харесваме ги и в двата варианта - пържен и печен, но печеният надделява!
ИзтриванеПриятна вечер!
И шницела и картофките на майка ти са много, много апетитни.
ОтговорИзтриванеМного ми допадат, а и снимките са трепач :)
Ина, благодаря за милите думи!
ИзтриванеПриятна вечер!
Невероятно вкусен шницел, много бързо, лесно, и най вече здравословно. Благодаря за рецептата. Ще стане любимо ястие и на моето семейство.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Злати! Много ще се радвам ако и на вас стане любима!
Изтриване