четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Задушено заешко в гювеч



август 2015 г

Продукти   
домашен заек
1 ч.ч. олио
2 глави кромид лук 
1 ч.л. червен пипер
4-5  картофи
10 зърна черен пипер
2-3 зърна бахар
1 дафинов лист
1 глава чесън
сол
по желание малко вино

 Приготвяне
Заекът се вари в подсолена вода в тенджера под налягане за 15-20 минути. 
В олиото се запържва ситно нарязания лук. Поръсва се с червения пипер и се дръпва от огъня.
В пръстен гювеч (или индивидуални гювечета) се слагат порциите  месо, лука, картофите (обелени и нарязани на парчета), обелените скилидки чесън, подправките. Залива се с бульон от варения заек и се запича.


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

15 коментара:

  1. Често готвя заешко, но точно такъв вариант не съм пробвала. Изглежда страшно апетитно!
    Следващия път може да опитам и този начин.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Илиана, ще се радвам ако ти допадне!
      Хубава вечер!

      Изтриване
  2. Е, това звучи наистина чудесно! Преди малко вечерях, но гледайки снимката неистово ми се прииска да опитам.
    Страхотна порция!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мария!
      Честита баба Марта!

      Изтриване
  3. И аз съм почитател на заешко ,макар около мене да не го харесва никой :) !
    Чудесна рецепта ,Тили ! Мога да си я направя в гювече ,казваш?
    Ще пробвам :)!
    Хубав март ти желая с красиви снимки от околния свят :) !
    Прегръдка !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ив, щом харесваш заешко, нищо не ти пречи да си приготвиш! В гювече, в съд от йенско стъкло, пък и даже в обикновена малка тавичка пак става.
      Честита баба Марта!

      Изтриване
  4. Много вкусно изглежда това гювече, Тили!! Ние много обичаме заешко, но за съжаление не успяваме често да си намерим да се продава около нас :)

    ОтговорИзтриване
  5. Отговори
    1. Благодаря, Мина! В Кауфланд гледах че има, но това ни беше дадено от близки познати, та се облажихме :)
      Честита баба Марта и на теб!

      Изтриване
  6. Еее…как изглежда само:)Още не съм обядвала и направо ми премаля от гледане на вкусотии Тили:)
    Хайде и тук да те поздравя с Баба Марта и да скачам да приготвя нещо за хапване:)
    Често готвя заешко и следващия път ще се възползвам от вкусното ти предложение:)
    Прегръдки и хубав следобед мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гладен човек да гледа толкова вкуснотии, предлагани в блоговете наистина е трудно! :)
      Дани, благодаря за милите думи!
      Надявам се като опиташ рецептата, вкусното впечатление да се затвърди ! :)
      Приятна вечер!

      Изтриване
  7. Честита Баба Марта,Тили!
    много здраве и усмивки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Миме!
      Честита баба Марта и на теб и хубав пролетен месец!

      Изтриване
  8. Това съм го пропуснала, Тили! Умопомрачително изглежда, трябва да се опита!
    А как обичаме заешко у дома...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, и на вкус е много добро! Рецептата я имам от сватята.
      Поздрави!

      Изтриване