Предложение
за лесно предястие, мезе или с препечени филийки и чаша чай – за закуска или
лека вечеря.
Продукти
200 г
консерва риба
0,5
глава лук
1 резен
лимон
черни
маслини
1 ч.л.
кетчуп
3 с.л.
майонеза
франзела
или тостерен хляб
пресен копър или магданоз за украса
Приготвяне
Съдържанието
на консервата се намачква добре с вилица и се съединява с нарязаните на ситно
лук, лимон и маслини, кетчупа и майонезата (ако се ползва консерва с доматен
сос, кетчуп не се добавя). Разбърква се добре.
Франзелата
се нарязва на тънки филийки. Ако се ползва тостерен хляб, филията може да се
нареже по диагонал на 2 триъгълника или през средата на 2 половинки.
Върху
всяка филия се поставя от рибената смес.
Украсява
се с кръгче маслина и зелена подправка
Приятен
апетит!
Източник
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Интересно и вкусно, много лесно предястие.Чудесно за днешния празник.Честито на всички именници , да са живи и здрави !
ОтговорИзтриванеИ винаги може да се импровизира, като се добави нещо друго!
ИзтриванеПоздрави и хубав празник и на теб, Ели!