Това е
поредното предложение.
Продукти за 2 порции
500 г
картофи
150 г сушени
сини сливи
1 глава
кромид лук (стрък праз лук)
1 малък
морков
парче целина
1 чаена
лъжичка червен пипер
1 с. л.
доматено пюре
1 пълна
чаена лъжичка препечено брашно
сол
4—5
супени лъжици олио
Приготвяне
Сините
сливи се измиват и накисват предварително в студена вода. Ако са с
костилки им е необходимо повече време, поне 2 – 3 часа, ако са без костилки
достатъчно е и около половин час. В момента на пазара се продават доста меки
и понеже ползвам такива без костилки, въобще не ги кисна предварително, а направо
ги прибавям.
Ситно
нарязаният лук и настърганите на едро ренде или нарязани на ситни кубчета
морков и целина се задушават под капак в сгорещеното олио. Като
омекнат се поръсва с червения пипер, разбърква се и веднага се залива с гореща
вода. Щом заври, се добавят обелените и нарязани на кубчета картофи и сините
сливи. Ястието се посолява.
След
като картофите и сините сливи омекнат, се прибавя доматеното пюре, размито
заедно с брашното в малко студена вода. Ври още 5 минути. Сосът
трябва да бъде умерено гъст.
Приятен
апетит!
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Обичам ястия със сливи!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за всичките идеи, Инче!
Весели празници!
Дани, радвам се че и ти харесваш ястията със сини сливи. Надявам се да се възползваш от някоя идея! :)
ИзтриванеВесели празници и на теб!
Чудесна идея, Тили, това е по мой вкус -
ОтговорИзтриванене пиша често,но знаеш, че обичам предложенията ти!
Светли, мирни и благодатни Рождественски празници!
Благодаря ти, Диана! Радвам се че ястието и на теб ти допада.
ИзтриванеЧестито Рождество Христово и приятно посрещане на Новата година!
Здравейте,
ОтговорИзтриванеКазвам се Пенка от гр. Троян. Вашия вариант изглежда интересно и със сигурност ще го сготвя. От моята баба знам същата рецепта като съставки, но се запича на фурна, добавя се и малко ориз, също го правеше в комбинация и със свинско месо на кокал.
Всочко добро!
Благодаря за споделената идея. С удоволствие ще пробвам!
ИзтриванеПоздрави!