Продукти
1,2
кг прясно зеле
2
глави лук
3-4
скилидки чесън
4-5
домати (или от консерва)
1/2
ч.ч. олио
сол
по
желание по клонче чубрица и копър (сухи или пресни)
Приготвяне
В
тенджера под налягане се слагат олиото, ситно нарязаните лук, чесън, зеле и домати,
сол, 1 ч.ч. вода и подправките. Ври около 15 минути.
Махат
се клончетата подправки, всичко се прехвърля в тава и се пече в силна фурна.
За
тези, които не могат без месо :), преди да се постави във фурната се добавя
нарязан на парчета 250-300 г колбас.
Ястието
може да се приготви и в обикновена тенджера. Резултатът е един и същ, само се
удължава времето на готвене.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Тили, добре си го подредила и за вегани и за месоядни, грабвам първата чиния и изчезвам! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеИглика, като сме "риба, рак и орел", да има за всички :)
ИзтриванеГрабвай и да ти е сладко!
Хубава и спокойна вечер!
Тили,направо ме ококори!Това е едно от най-любимите ми ястия и изобщо не ме вълнува частта с мръвката,и постно го уважавам много!Страхотен цвят има твоето!Верно ли така го докара само с тенджерата,без запичане във фурната?Уау!Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеРоси, аз също го предпочитам постно! А съм го запекла - писала съм в рецептата. Макар че доста се намалява, докато го сложа да се пече /нали трябва да го опитам как е на вкус :) /.
ИзтриванеПрегръдки!
Любимо ми стана, tillia, след като опитах тази твоя рецепта преди време. Много ми допадна и вече все така го готвя. В чесънчето е разковничето :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! Хубав и усмихнат ден!
Снеже, много се радвам че съм обогатила менюто ви с още едно ястие!
ИзтриванеПрегръдки и успешен ден!
Много обичам прясно зеле,но до сега не съм го правила с чесън.
ОтговорИзтриванеИзглежда апититно и вкусно,Тили!
Ще пробвам твоя вариант.
Поздрави и хубав ден!
Мира, надявам се да ви хареса!
ИзтриванеПоздрави и приятен ден!
Чудно зелце, за днес съм го планувала, ама както казва дъщеря ми - "Да е постно с месо":)Хубав ден!
ОтговорИзтриванеТраяна, затова са и вариантите - за всеки вкус!
ИзтриванеПоздрави и успешен ден!
Тили, много идейно предложение :) у нас прясното зеле е на почит, но никога не съм се сещала да го запека на фурна!!! Непременно ще се възползвам!
ОтговорИзтриванеХубав ден от мен :)
Мина, запечено е много по-вкусно! Радвам се че ти давам идея!
ИзтриванеПоздрави и приятен ден!
Тиле ,аз направо го пека във фурната зелето ама първо под фолио и после го махам да се запече.Ама твоето така поднесено направо ме изкуши.
ОтговорИзтриванеКак си подредила тези наденички и лютата чушка оххх разкош!
СИЛНИ ПРЕГРЪДКИ ОТ МЕН!
Здравче, понякога го правя като теб. Горния начин просто ми е по-бърз и икономичен по отношение на ток :)
ИзтриванеБлагодаря ти и сърдечни прегръдки!
Тили, ако знаеш само как обичам прясно зеле на фурна. Ммммм... бързо казвай адреса си.
ОтговорИзтриванеРадвам се че имаме еднакви вкусове! Заповядай, ще те почерпя! :)
ИзтриванеПоздрави