Още
един интересен начин за приготвяне на паста. Бързо, лесно и в резултат – вкусна
паста!
Продукти за 2
порции
За соса:
100
г рикота (извара)
30
– 40 г пармезан
1
с. л. зехтин Екстра вържин De Cecco
лимон
босилек
черен
пипер
сол
Приготвяне
Пастата
се вари в 2 литра подсолена вода, съгласно указанията на пакета, в случая 10 –
12 минути.
В
метална купа, достатъчно широка за да се побере над горната част на съда, в
който се вари пастата, се смесват рикотата (изварата), пармезана, зехтина и на
вкус – сол, прясно смлян черен пипер, кора и сок от лимона.
Около
2 минути, преди да се отстрани пастата от огъня, купата се поставя на съда с
пастата. Разбърква се сосът – той се затопля, отпуска и става кремообразен.
Прибавя се босилека .
Сварената
паста се отцежда и веднага се смесва със соса, като се добавя малко от водата,
в която се е варила пастата.
Сервира
се веднага.
Този
сос се препоръчва да се използва с паста rotini, penne, fusilli или gemelli.
Тези форми задържат соса.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Уникално практично и вкусно решение за вечеря или обяд при забързаното ни ежедневие...Поздрави,Тили!
ОтговорИзтриванеОт това по-бързо (освен ако не е с готов сос) не може да бъде! :)
ИзтриванеУспешен ден, Миленче!
Тили, определено ми харесва! А даже е и здравословна порцийката. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Габи, може и така да се каже!
ИзтриванеПоздрави!
Тили, толкова ароматни и топлички изглеждат, че може ли човек да откаже една порция?!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Габи, черпя с удоволствие!
ИзтриванеХубава вечер!
Чудесна идея, Тили!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ти, Дани!
ИзтриванеХубава вечер!
И ние сме на извара тази вечер, но под друга форма. Хареса ми идеята ти, Тилия, и ще се възползвам. Приятна вечер!
ОтговорИзтриванеМарта, изварата може да се използва много в кухнята - и за ястия , и за десерти. Само че я пренебрегваме.
ИзтриванеХубава вечер!
Серията ти предложения с паста много ми допада, Тили,
ОтговорИзтриванеотново разкошна идея - Благодаря,
поздрави за теб и хубави празнични дни!
Благодаря за оценката, Диана!
ИзтриванеПоздрави и усмихната вечер!
Тили, и това предложение страшно много ми допадна! Браво на теб. Както винаги рецептите ти и изпълнението изкушават, а продуктите които използваш гарантират отличен резултата със сигурност. Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеКате, с продуктите и ти си запозната. Наистина са качествени. Благодаря за милите думи!
ИзтриванеПрегръдка!
Семпло,а толкова вкусно предложение,Инче,голяма прелест!Щастлив и вкусен декември!
ОтговорИзтриванеРоси, много точно го определи!
ИзтриванеУсмихната вечер!
В хладилника ми има купа с извара, от която днес направих сладкиш, а утре май ще е тази примамлива твоя рецепта, Тили!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята и поздрав от мен!
Вили, много ще се радвам ако пробваш рецептата!
ИзтриванеПоздрави!
Чудесна паста, обичам млечни сосове! Прекрасна рецепта! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеПавлинка, аз за пръв пък правя с такъв сос и съм много доволна.
ИзтриванеПрегръдка!