четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Картофена чорба с праз, моркови и целина




Лека и вкусна, подходяща по време на пости и за разтоварване след тежко меню.
Продукти
4-5 бр. картофи
2-3 бр. моркови
парче корен целина
2 стръка праз лук
2 скилидки чесън
4 с.л. растително масло
масло (сметана) – по желание
смлян черен пипер
магданоз
сол

Приготвяне
В сгорещеното олио се задушават празът, нарязан на малки парченца, морковите и целината, нарязани на тънки колелца,  на кубчета или рендосани на едро ренде.
Добавят се нарязаните на филийки чесън и нарязаните на кубчета картофи. Заливат се с 5 ч.ч. гореща вода. Чорбата се вари докато зеленчуците омекнат.
Поднася се поръсена с черен пипер или магданоз.
Това е постен вариант.
За подобряване на вкуса може да се добави по чаена лъжичка прясно краве масло (или сметана) в порция.


Адаптирана от тук   

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

8 коментара:

  1. топло, сгряващо и вкусно... за зимата, която отново се върна;)

    ОтговорИзтриване
  2. Тили,
    чудна е , макар и постна.Обичаме много да правим и ние у дома подобни постни супи и чорби.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, че вкусно, особено откак пак застудя!

    ОтговорИзтриване
  4. В този студ така добре ще ми дойде една такава чорбичка! Страхотна е, Тили!

    ОтговорИзтриване
  5. Тили, толкова апетитна чинийка! В унисон със студа!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудна чорбица, с радост бих си сипала двойна доза даже. :)
    Поздрави, Тили!

    ОтговорИзтриване
  7. Инче, тези съставки баба ми ги правеше на яхния, благодаря за напомнянето, да си оближе пръстите човек! Хубави събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
  8. Марта, Елена,Траяна, Люси,Бети, Гери, Иглика - радвам се, че тази обикновена чорбица ви допада. Тя е за всеки сезон - в студеното време - гореща, в топлото - леко охладена. В сезона на джанките добавям по някои и става много профирна.
    Игличе, права си - става и на вкусна яхния.

    ОтговорИзтриване