Лека
и вкусна, подходяща по време на пости и за разтоварване след тежко меню.
Продукти
4-5
бр. картофи
2-3
бр. моркови
парче
корен целина
2
стръка праз лук
2
скилидки чесън
4
с.л. растително масло
масло
(сметана) – по желание
смлян
черен пипер
магданоз
сол
Приготвяне
В
сгорещеното олио се задушават празът, нарязан на малки парченца, морковите и
целината, нарязани на тънки колелца, на
кубчета или рендосани на едро ренде.
Добавят
се нарязаните на филийки чесън и нарязаните на кубчета картофи. Заливат се с 5
ч.ч. гореща вода. Чорбата се вари докато зеленчуците омекнат.
Поднася
се поръсена с черен пипер или магданоз.
Това
е постен вариант.
За
подобряване на вкуса може да се добави по чаена лъжичка прясно краве масло (или
сметана) в порция.
Адаптирана
от тук
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
топло, сгряващо и вкусно... за зимата, която отново се върна;)
ОтговорИзтриванеТили,
ОтговорИзтриванечудна е , макар и постна.Обичаме много да правим и ние у дома подобни постни супи и чорби.
Поздрави !
Ех, че вкусно, особено откак пак застудя!
ОтговорИзтриванеВ този студ така добре ще ми дойде една такава чорбичка! Страхотна е, Тили!
ОтговорИзтриванеТили, толкова апетитна чинийка! В унисон със студа!
ОтговорИзтриванеЧудна чорбица, с радост бих си сипала двойна доза даже. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Тили!
Инче, тези съставки баба ми ги правеше на яхния, благодаря за напомнянето, да си оближе пръстите човек! Хубави събота и неделя!
ОтговорИзтриванеМарта, Елена,Траяна, Люси,Бети, Гери, Иглика - радвам се, че тази обикновена чорбица ви допада. Тя е за всеки сезон - в студеното време - гореща, в топлото - леко охладена. В сезона на джанките добавям по някои и става много профирна.
ОтговорИзтриванеИгличе, права си - става и на вкусна яхния.