Дъщерята
е записала преди много време тази рецепта от някъде. Доста лаконична, 3 – 4 реда,
без никакви количества на продуктите.
Отдавна не бях я правила и скоро ми попадна листчето пред погледа. Знам че ни
хареса, беше нещо различно от най-често приготвяните рецепти с дробчета. Този път
си записах начина на приготвяне и количеството
на продуктите, които използвах.
Продукти за 2 порции
200
г юфка
250
– 300 г пилешки черен дроб
1
глава кромид лук
2
с. л. олио
4
с. л. готварска сметана ( може да се
замести с майонеза или майонезено-чеснов сос)
соев
сос (уни сос)
1
яйце
Приготвяне
Почистените и добре измити дробчета се
заливат с вряща вода или се поставят в малко вряща вода за 1 – 2 минути, само да побелеят и леко се стегнат. Изваждат
се от водата и се оставят да поизсъхнат.
В това време лукът се нарязва на ситно или на полумесеци.
Юфката се слага да ври, съгласно упътването
на опаковката.
Дробчетата се запържват за 4-5 минути в
загрятото олио. Вадят се и в същата мазнина се пържи лука. Връщат се
дробчетата. Овкусява се със соев сос, прибавя се сметаната и разбитото яйце. Разбърква
се и се пържи малко, докато яйцето стегне.
Поднася се, като тази смес се сипва върху горещата,
леко отцедена юфка.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Обичам и дробчета, и юфка, така че тази комбинация много ми харесва!
ОтговорИзтриванеТраянче, надявам вкусът да ти хареса!
ИзтриванеПриятна неделна вечер!
Необичайно, но вкусно! Поднесено по този вкусен начин, няма начин да го подмина ей така! Пожелавам ти усмихната нова седмица и нов месец, Инче!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Габи, наистина е необичайно и точно това ме привлече в рецептата!
ОтговорИзтриванеУспешна седмица и на теб!
Интересна рецепта, Тили! Ама те твоите всичките са така- интересни И вкусни!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубава нова седмица, мила!
Много си мила, Ив! Благодаря ти!
ИзтриванеПрегръдка!
Тили,
ОтговорИзтриванеаз имам една рецепта за кокошка с домашна юфка.Но не съм я правила.От старата българска кухня е.И твоята е много интересна и сигурно и много вкусна за почитателите на дробчета.В къщи само баща ми ги обича и твоята рецепта определено ще му хареса.
Поздрави !
Елена, интересна ще е и твоята рецепта. Надявам се да я споделиш.
ИзтриванеХубав ден!
Честита баба Марта, Инче! Здрави и засмени да сте! Много вкусно предложение!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате! Честита Баба Марта и на теб и близките ти!
ИзтриванеПожелавам ви здраве, щастие и много любов!
Прегръдка!