Обичам
изварата и като погледнах да видя дали нямам подобна публикация, установих че
до сега имам 20 рецепти с извара – ястия, десерти, тестени. Още една не е
излишна!
Сухите
плодове и орехите обогатяват вкуса на кекса. За сутрешна или следобедна закуска
с кафе, мляко или чай!
Продукти
250
г извара
250
г брашно
3
– 4 яйца
100
г масло
180
г захар
60
г орехи
60
г стафиди (или други сухи плодове)
1
бакпулвер
1
ванилия
Мекото масло се разбива на пухкав крем с 2/3 от
захарта.
При
непрекъснато разбъркване се добавят един по един жълтъците; след това постепенно - ванилията; пасираната извара; брашното,
смесено и пресято с бакпулвера; оваляните в малко брашно стафиди и орехи, нарязани
на едро. Всичко се смесва до хомогенна смес.
Прибавя
се белтъка, разбит на твърд сняг с останалото количество захар (1/3). Сместа се
разбърква леко с шпатула в посока отгоре надолу и се изсипва във форма за кекс с диаметър 25 см, намазана с масло и
поръсена с брашно.
Пече
се в умерена фурна - 180 градуса С.
Изстиналият
кекс се поръсва с пудра захар или се залива с глазура.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Чудесен кекс, Инче!
ОтговорИзтриванеИмам и извара, така че ще го опитаме!
Поздрави!
Надявам се да ти хареса, Дани!
ИзтриванеПоздрави!
Още една рецепта със сигурност не е излишна, особено приготвена майсторски от теб,Тили!
ОтговорИзтриванеМного благодаря, Нати!
ИзтриванеОт опит знам, че кексът с извара става много сочен и твоят изглежда страхотно, Ина! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКойто има вече опит, знае за какво става дума!
ИзтриванеСлънчев ден, Траянче
Ето защо ми се допи кафе по никое време:))) Ами тук съм, Тили! Вълшебен кекс. Поздрави!
ОтговорИзтриванеУлучила си точното време, Кате!
ИзтриванеБлагодаря!
Тили,
ОтговорИзтриванепрекрасна рецепта за кекс.Чуден е , нямам какво друго да кажа.
Поздрави !
Благодаря, Елена!
ИзтриванеХубав следобед!