сряда, 10 февруари 2016 г.

Пуйка с кисело зеле по Карловски




Вкусотия!
Продукти
1,5 кг пуйка
2 кг кисело зеле
200 г сланина
5 бр. сушени червени чушки
1 с.л. (10 г) червен пипер
125 г масло  (олио)
черен пипер
сол

Приготвяне
Добре изчистената пуйка се нарязва  на порции.
Киселото зеле се нарязва на дребно и се задушава на тих огън, докато омекне. Тогава се прибавят месото от пуйката, парченцата от сланина, червените чушки, част от мазнината, червеният и черният пипер. Ако пуйката е по-стара, в тенджерата първо се поставя зеле, след това месото на пуйката и отново зеле заедно със сланината и подправките.
Ястието се задушава на тих огън, докато омекнат зелето и месото, залива се със сгорещеното масло и се запича във фурната.

Аз естествено използвах тенджерата под налягане, сложих месото, зелето, сланината и подправките. След като се готви около 45 минути,  прехвърлих в тава, добавих сухите чушки (част от тях начупени на едро), полях отгоре с олио, вместо масло. Запекох първоначално в силна фурна – 200-220 градуса С , след което намалих на 180 градуса.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

6 коментара:

  1. Облизвам се като карловска котка:)))Чудно ястие,Тили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленче, разсмя ме по никое време! Как ли се облизва карловска котка?!

      Изтриване
  2. Ох, Ина, голяма вкусотия,Нямам кисело зеле и мога само да преглъщам:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, все още може да се намери - от познати, съседи, магазин! :)
      Спокойна вечер!

      Изтриване