Вкусотия!
Продукти
1,5
кг пуйка
2
кг кисело зеле
200
г сланина
5
бр. сушени червени чушки
1
с.л. (10 г) червен пипер
125
г масло (олио)
черен
пипер
сол
Приготвяне
Добре
изчистената пуйка се нарязва на порции.
Киселото
зеле се нарязва на дребно и се задушава на тих огън, докато омекне. Тогава се
прибавят месото от пуйката, парченцата от сланина, червените чушки, част от
мазнината, червеният и черният пипер. Ако пуйката е по-стара, в тенджерата
първо се поставя зеле, след това месото на пуйката и отново зеле заедно със
сланината и подправките.
Ястието
се задушава на тих огън, докато омекнат зелето и месото, залива се със
сгорещеното масло и се запича във фурната.
Аз естествено използвах тенджерата под
налягане, сложих месото, зелето, сланината и подправките. След като се готви около
45 минути, прехвърлих в тава, добавих
сухите чушки (част от тях начупени на едро), полях отгоре с олио, вместо масло.
Запекох първоначално в силна фурна – 200-220 градуса С , след което намалих на
180 градуса.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Облизвам се като карловска котка:)))Чудно ястие,Тили!
ОтговорИзтриванеМиленче, разсмя ме по никое време! Как ли се облизва карловска котка?!
ИзтриванеПрекрасно зимно ястие, Инче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Игличе!
ИзтриванеОх, Ина, голяма вкусотия,Нямам кисело зеле и мога само да преглъщам:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеТраянче, все още може да се намери - от познати, съседи, магазин! :)
ИзтриванеСпокойна вечер!