петък, 19 октомври 2012 г.

Стерилизиран карфиол



Продукти
2 кг карфиол
сол  

Приготвяне
Почистеният карфиол се накъсва на розички и се поставя за 10-15 минути в подсолена студена вода, за да се премахнат (ако евентуално има) червейчета.


 Розичките се изплакват и се нареждат в бурканите. Заливат се с леко подсолена гореща вода (на 1 л вода - 1/2 ч.л. сол). 
Запечатаните буркани се стерилизират 30 минути.
Обръщат се надолу с капачките и се оставят така, докато изстинат.

Ползвам така стерилизирания карфиол за приготвяне на салати,супи, паниран, в ястия и пр.

Източник: Домашни консерви - Петров, Малчев

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

2 коментара:

  1. Тили, много обичам карфиол! Отмъквам си едно бурканче от твоите. :) Хубав есенен ден! Прегръдки! :))

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, заповядай!:)
    Тази година при нас пазарът се наводни с карфиол - хубав и евтин. Докато има пресен ще ползвам, но когато вече няма, тези бурканчета ми вършат прекрасна работа :)
    Хубав и слънчев есенен ден!

    ОтговорИзтриване