Продукти
2
кг карфиол
сол
Приготвяне
Почистеният
карфиол се накъсва на розички и се поставя за 10-15 минути в подсолена студена
вода, за да се премахнат (ако евентуално има) червейчета.
Розичките се изплакват и се нареждат в
бурканите. Заливат се с леко подсолена гореща вода
(на 1 л вода - 1/2 ч.л. сол).
Запечатаните
буркани се стерилизират 30 минути.
Обръщат
се надолу с капачките и се оставят така, докато изстинат.
Ползвам така стерилизирания карфиол за приготвяне на салати,супи, паниран, в ястия и пр.
Източник:
Домашни консерви - Петров, Малчев
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Тили, много обичам карфиол! Отмъквам си едно бурканче от твоите. :) Хубав есенен ден! Прегръдки! :))
ОтговорИзтриванеДани, заповядай!:)
ОтговорИзтриванеТази година при нас пазарът се наводни с карфиол - хубав и евтин. Докато има пресен ще ползвам, но когато вече няма, тези бурканчета ми вършат прекрасна работа :)
Хубав и слънчев есенен ден!