Не вярвам да има семейство, в което да не се правят тези чушки ! :)
Това
е едно от любимите ни ястия, независимо от сезона. През лятото с пресни чушки,
през останалия сезон – с консервирани печени чушки. Пържени или печени на
фурна; напълнени със смес от сирене и яйце; с доматен сос или смес от пасиран
чесън и оцет – никога не отказваме :)
Продукти
12
- 16 месести чушки
500
г - /1 кг ако обичате повече сос/ пресни домати или от консерва
2
яйца
1/2
ч.ч. олио
4-5
скилидки чесън
сол
½
ч. л. захар
за
паниране: смес от пшенично, царевично брашно, овесени трици /може да бъде само
брашно/
1/2
връзка магданоз
Приготвяне
Опечените
и обелени чушки посолих, овалях в сместа за паниране и след това в добре разбитите
яйца. Изпържих в сгорещеното олио.
Имах
една малка тиквичка, която реших да
оползотворя. Нарязах я на полукръгчета и
посолих. От сместа за паниране с добавката на малко вода и щипка сол направих
кашичка с гъстотата на палачинково тесто, в която потопявах парченцата и ги
изпържих.
Добре
измитите домати разрязах в зависимост от
големината на 2, 3, 4 части и настъргах на едрото ренде. Сложих ги да се
изваряват първоначално на силен огън, по-късно,
като започнаха да се
посгъстяват намалих огъня. Накрая
прибавих солта, захарта, скълцания чесън и от олиото, в което са се пържили
чушките и тиквичките и след 3 – 4 минути махнах от огъня.
Ситно
нарязания магданоз може да се сложи в соса или с него да се поръси при
сервиране.
Доматения
сос се поднася отделно или с него се заливат изпържените зеленчуци.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Леле, леле, леле - красота в една чиния и много снимков материал!!! С царевичното хлебче ще е сууупер. Направо си представям вкуса на тиквичките и чушките с доматеното сосче. А като си представя как се топва крайчето от хлебчето в соса и ми идва да си оближа пръстите :)))) Блогодаря ти за вкусното начало на седмицата :)
ОтговорИзтриванеРуми, благодаря ти за милия коментар!
ОтговорИзтриванеС тези чушки и ние си пооблизахме пръстите :)
Сърдечни прегръдки!
Тилия, с право не вярваш!! И аз мисля, че няма къща в България, където тези чушки да не са редовно на трапезата. У нас даже в момента има такива, като допълнение към основното... и после се чудя що съм 100 килограма;)))
ОтговорИзтриванеХубава есен ти желая!
При нас си беше основно ястие, но това не пречи да се дигат килата :) Като се прибави и хлебчето, и десертчето и т. н. ... :)
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер, Марта и спорен утрешен ден!
Прекрасно и много,много,много любимо!
ОтговорИзтриванеТака е ,Роси - постничко, но вкусничко!
ИзтриванеПрегръдки!