Тази
рецепта е провокирана и сборна от
Пилешки филенца с
Камембер и бадеми - на Катя
Продукти
Пилешки гърди
сол
подправки по желание
брашно
галета
едро смляни орехови ядки
1 яйце
олио
сирене или кашкавал
Приготвяне
В широката част на филенцата се прави разрез /процеп/. В него се слагат парченца сирене или кашкавал.
Поръсват се от двете страни със сол, подправки по желание /аз използвам една смес от сухи билкови съставки/ и галета.
Овалват се в брашно
разбито яйце
и орехови ядки.
Нареждат се в тавичка с хартия за печене и се намазват /или поръсват/ с олио. /Остана ми от яйцето и реших да панирам 2 изпечени чушки :) никак не беше зле! /
Пекат се първоначално в силна фурна и като започнат леко да покафеняват, се намалява на умерена температура.
Поднесах с прясна салата.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Estupenda receta me gusta muy bien elaborada,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеGracias, Rosita!
ИзтриванеТази орехова коричка е супер! И аз я правих:)
ОтговорИзтриванеТака е, Траянче! Бутчетата, които си панирала са супер идея!
ИзтриванеПоздрави и приятен ден!
Чудесни пилешки филенца с апетитна коричка!
ОтговорИзтриванеБързо ,лесно и вкусно предложение!
Хубав ден ,Тилия!
Благодаря ти, Мира!
ИзтриванеХубав ден!
Много апетитно, tillia! На сирене съм пробвала тази панировка и много ми хареса, а сега и това предложение с месце и чушчици, ммм... предполагам, че перфектно си партнират.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Снежи, чушките бяха на майтап, но се получи!
ИзтриванеУспешен ден!
Разкошни са, Тили! Много ми допада идеята, както и изпълнението ти :)
ОтговорИзтриванеХубав есенен ден :)
Инче, благодаря ти за хубавите думи!
ИзтриванеСлънчев есенен ден!
Леле, какво обилно слюноотделяне започва при вида на тази рецепта. Много ми допадна и ще я включа със сигурност в менюто! Поздрави, Тили!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Нели! Радвам се, че рецептата ти допада!
ИзтриванеСърдечни поздрави!
Сетих се за рецептата на Роси като прочетох заглавието, но за моята бях забравила:) Страхотни са, много вкусно изглеждат! Тилия, прекрасно изпълнение! И идеята за чушки, също е добра! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, благодаря за добрите думи!
ИзтриванеТо от толково много рецепти, човек забравя какво е качил в блога си! А рецептата ти е супер!
Слънчев ден!
Каква коричка имат само! Страхотни са! Сърдечни поздрави, Тили! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти ,Дани! И коричката беше много вкусна, и от вътре бяха добре изпечени!
ИзтриванеНадявам се да опиташ и ти!
Прекрасен есенен ден!
Мале Тили какви разкошотийки си направила само!?Страхотни са и двете рецепти а ти си ги направила уникално!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав да е денят ти!
Здравче,благодаря ти от сърце! Думите ти много ме радват!
ИзтриванеПриятна вечер!
Много вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Зори!
ИзтриванеСпокойна вечер!
Много ми харесва тази идея и ще се опита. Имаме доста орехи, които баба ни даде, така че освен на сладкиши, ще ги пробваме и с този вариант. Снимките са много "вкусни". :)
ОтговорИзтриванеХубава и спокойна вечер! :)
Светли, облазявам те за орехите! Тази година при нас няма никаква реколта. А която и от рецептите да ползваш, наистина си заслужава тази панировка!
ИзтриванеБлагодаря за коментара и чудесна вечер!
Много изкустелни Тили!
ОтговорИзтриванеМного ми допадна рецептата!
Прегръщам те*)
Кате, сърдечно ти благодаря!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и спокойна вечер и от мен!
Бързо, лесно, вкусно, обождавам такива рецепти :-). Непременно ще пробвам. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Диана! Наистина е лесно и много вкусно!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Вкусно и ефектно!Коричката е много апетитна наистина!Много добро предложение, Тили!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Соня! Коричката наистина е много апетитна, а с плънката може да се импровизира!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!