За
тези хлебчета последно бях провокирана от рецептата на Edi Lina в „Моите кулинарни предложения”
Е,
нямах точно тези продукти, но нали съм си по импровизациите :), каквото се
намери, това се сложи за направата на тестото :) !
1 ч. ч. = 200 мл
Продукти
1
чаша царевично брашно
2,5
ч. ч. пресято пшеничено брашно
0,5
ч. ч. овесени трици
25
г сухо мляко
7
г суха мая
1
пълна чаена лъжица ситна морска сол
1
ч. л. захар
2
с. л. олио
1,5
ч. ч. хладка вода /около 300 мл/
Приготвяне
Смесват
се всички сухи съставки, прави се кладенче, прибавя се 1 с.л. олио и постепенно
се налива от водата, за да се замеси
тестото. Върху набрашнен плот се оформя на топка, поставя се в съд, покрива се
с кърпа и се оставя на топло да удвои обема си.
Втасалото
тесто разделих на 4 части, като исках да
направя продълговати хлебчета. Направих две, третото без да се усетя го поразтеглих малко по –дълго и ми хрумна щурата :) мисъл
да направя фитил, да усуча и да го оформя малко по-другояче !:) Така се
оформиха другите две хлебчета :)
Поставят
се в тавичка с хартия за печене, намазват се с олио и се оставят 15 – 20 минути
отново да втасат.
Пекат
се в предварително загрята фурна на 170 – 180 градуса С.
Още
горещи, готовите хлебчета се намазват отново с малко олио, покриват се с кърпа
и се оставят да поизстинат.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Оха, бих си хапнала едно хлебче за закуска.:)
ОтговорИзтриванеУспешна и усмихната седмица!!
Тилия ,много хубави са станали хлебчетата!
ОтговорИзтриванеАко знаеш от колко време се каня да направя царевични...Рецептата ми хареса!
Също като теб често импровизирам.
Желая ти прекрасна седмица!
Прекрасни са, tillia! С удоволствие бих си похапнала :) Снимката с гроздето и сиренцето направо ми казва "заповядай" :))
ОтговорИзтриванеУсмихната седмица, мила!
Охо, кой се е вихрил в кухнята :) Прекрасни хлебчета си ни представила миличка. Хайде взимам си едно и отивам да търся сладкото :)
ОтговорИзтриванеПожелавам ти приятна седмица и нови кулинарни предложения!
Чудесни хлебчета! Много ги обичаме у дома, когато са с царевично брашно:)
ОтговорИзтриванеТиле, толкова да обичам царевични хлебчета че май ще си направя и аз днес.
ОтговорИзтриванеТвоите са неустоими така хубаво си ги завъртяла и препекла ,красота!
Прекрасна нова седмица ти пожелавам!
Супер хлебчета! Точно на време ми идва рецептата, понеже вчера си мислех за царевични хлебчета като тези!
ОтговорИзтриванеСпорна нова седмица!
И аз не бих отказала едно от тези да ми дойде за вечеря :) Чудни са! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеАма последната снимка е свръх съблазнителна!
ОтговорИзтриванеНевероятно красиви са станали хлебчетата ти!
Целувки Тили*)
Марина, Мира, Снежи, Руми, Траяна, Здравче, Лучия, Габи, Катерина -
ОтговорИзтриванеМили момичета, най-сърдечно ви благодаря за топлите коментари! Радвам се, че посещавате блога ми и извънредно много ценя мнението на всички ви!
Сърдечни прегръдки!
Не мога да устоявам на тестени изкушения, а твоите хлебчета са така примамливи! Ще видя кога ще остане време да меся :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделената рецепта!
Позздрав и хубав утрешен ден!
Лети, бързо се замесват, повечето е чакането да втасат, но през това време може да се свърши и друга работа :)!
ИзтриванеБлагодаря ти и спорен утрешен ден!
Великолепни хлебчета,Тили!Страхотен тен имат!
ОтговорИзтриванеС пожелание за хубава седмица!
Благодаря ти, Роси! Тен получиха като ги намазах след изпичането с олиото :)
ИзтриванеПрекрасен утрешен ден!
Обожавам аромата на царевичен хляб!
ОтговорИзтриванеТова ще е следващия който ще изпека:)благодаря за споделеното!
Поздрави Тили!
Дани, благодаря ти и се радвам, че идеята ти харесва!
ИзтриванеСърдечни поздрави!
Много обичам царевични хлебчета, но рядко се сещам да направя.
ОтговорИзтриванеЗаписвам си рецептата.
Поздрави :)
Ели, добре че са блоговете, та взаимно се подсещаме :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и приятна вечер!
Страхотни хлебната Тили, поздравления! Отдавна се каня да пробвам домашно приготвен царевично хляб и определено ще е по тази рецепта :-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идейката и хубав ден!
Благодаря ти, Диана! Хлябът си заслужава направата и се надявам да ти допадне!
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер!