вторник, 10 септември 2013 г.

Щрудел с различни плодове



Баница с плодове- мисля че така е по-правилно да се каже. Но съм я записала под това име в готварски сайт и затова го оставям. Много ги харесваме  и след традиционните с ябълки и тиква, предложените вече Баница с грозде http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2012/09/blog-post_27.html  и Щрудел с праскови http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2012/07/blog-post_4233.html  , есента често правя такава баница с различни плодове, които в момента са ми под ръка. Винаги с различен аромат и вкус, в зависимост от плодовете и съотношението им.

Продукти
400 г готови кори
около 800 г различни плодове
3/4 ч.ч. олио
1,5 -  2 с.л. захар на кора с плънка
по 1 ч.л. галета (или смлени обикновени бисквити) на кора с плънка
1/2 ч.ч. орехови ядки
канела
По желание за поръсване - пудра захар смесена с 1 ванилия

Приготвяне
Измитите и почистени плодове съответно се обработват - нарязват на филии, на малки парченца, настъргват или остават цели. Готовите кори се разпределят по две, като и двете се поръсват с олио. Плодовете се разпръскват по цялата повърхност на кората

или се нареждат по дължината й, в един ред, на ивица (настърганите  и тези нарязани на парченца се разпръскват по цялата повърхност,  а целите и нарязаните на филийки  – по дължината). 


Поръсват се със захар, канела, галета и едро нарязани орехови ядки.
  Навиват се на руло и се нареждат в намаслена тава. Отгоре се поръсват с олио.
Щруделът се пече в предварително загрята фурна, на около 180 С.

По желание, изстинал се поръсва с пудра захар, смесена с ванилията.

* Щруделът може да се приготви с всякакви плодове и в съотношение според вкуса: ябълки, круши, дюли, праскови, кайсии, сливи, грозде, тиква и други. В зависимост от сладостта на плодовете количеството захар може да се намали или увеличи.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""


Щастлива съм да споделя, че рецептата „Щрудел с различни плодове” е публикувана в рубриката BG Blogs на GoodFood, бр. 96/2013 г



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

16 коментара:

  1. Много вкусно и ароматно предложение, Тили! Открадвам си едно или пък две парченца утре за закуска. :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти е сладко, Гери! :)
      Поздрави и от мен!

      Изтриване
  2. Тили, много са вкусни тези баница с различните плодове!
    Поздрави и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е , Дани - вкусни и ароматни! Скоро ще прибавя и круши, дюли!
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  3. Прекрасен букет от аромати и вкусове .....Влюбих се в твоя щрудел,,Тили!Прегръдки:))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Миленче! Ако харесвате сладка баница, обезателно пробвай!
      Прегръдки!

      Изтриване
  4. Чудесно изглежда, много апетитен, а сигурна съм, че е бил и точно такъв, Ина! НИкога не съм правила щрудел с други плодове, освен с ябълка, а сега ти предлагаш такива богати и разнообразни вкусове с него!
    Поздрави и хубава сряда :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепа, ако навремето свекърва ми не беше ме гостила с баница с грозде, може би и аз щях да си остана само с вкуса на тиквеника и щрудела с ябълки! Но сега правя всякакви експерименти и сме много доволни!
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  5. Цялата есен е в тази баница, Ина! И цвят и аромат и вкус! Всичко има!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Права си, Зори! В тези баници са всички плодове на есента!
      Поздрави!

      Изтриване
  6. Чудесен и ароматен! Прекрасен е!

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусeн и ароматен щрудел,Инче!Букет от аромати и вкусове!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Танче! Използвам богатството на есента!
      Поздрави!

      Изтриване
  8. Здравей, Ина :)
    Бихме искали да публикуваме рецептата ти в нашата рубрика BG Blogs на GoodFood.
    Ако си съгласна, моля изпрати ни снимки във висока резолюция на r.dimitrova@goodfood.bg
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лойс, благодаря сърдечно! Трогната съм!
      За мен е чест възможността да споделя рецептата с читателите на BG Blogs GoodFood! С удоволствие ще изпратя снимки!
      Поздрави!

      Изтриване