Баница
с плодове- мисля че така е по-правилно да се каже. Но съм я записала под това
име в готварски сайт и затова го оставям. Много ги харесваме и след традиционните с ябълки и тиква,
предложените вече Баница с грозде http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2012/09/blog-post_27.html и Щрудел с праскови http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2012/07/blog-post_4233.html , есента често правя такава баница с различни
плодове, които в момента са ми под ръка. Винаги с различен аромат и вкус, в
зависимост от плодовете и съотношението им.
Продукти
400
г готови кори
около
800 г различни плодове
3/4
ч.ч. олио
1,5
- 2 с.л. захар на кора с плънка
по
1 ч.л. галета (или смлени обикновени бисквити) на кора с плънка
1/2
ч.ч. орехови ядки
канела
По
желание за поръсване - пудра захар смесена с 1 ванилия
Приготвяне
Измитите
и почистени плодове съответно се обработват - нарязват на филии, на малки
парченца, настъргват или остават цели. Готовите кори се разпределят по две,
като и двете се поръсват с олио. Плодовете се разпръскват по цялата повърхност
на кората
или
се нареждат по дължината й, в един ред, на ивица (настърганите и тези нарязани на парченца се разпръскват по
цялата повърхност, а целите и нарязаните
на филийки – по дължината).
Поръсват се
със захар, канела, галета и едро нарязани орехови ядки.
Навиват
се на руло и се нареждат в намаслена тава. Отгоре се поръсват с олио.
Щруделът
се пече в предварително загрята фурна, на около 180 С.
По
желание, изстинал се поръсва с пудра захар, смесена с ванилията.
* Щруделът може да се приготви с всякакви плодове и в съотношение според вкуса: ябълки, круши, дюли, праскови, кайсии, сливи, грозде, тиква и други. В зависимост от сладостта на плодовете количеството захар може да се намали или увеличи.
Щастлива
съм да споделя, че рецептата „Щрудел с различни плодове” е публикувана в рубриката BG
Blogs на GoodFood, бр. 96/2013 г
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Много вкусно и ароматно предложение, Тили! Открадвам си едно или пък две парченца утре за закуска. :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Да ти е сладко, Гери! :)
ИзтриванеПоздрави и от мен!
Тили, много са вкусни тези баница с различните плодове!
ОтговорИзтриванеПоздрави и много усмивки!
Така е , Дани - вкусни и ароматни! Скоро ще прибавя и круши, дюли!
ИзтриванеСърдечни поздрави!
Прекрасен букет от аромати и вкусове .....Влюбих се в твоя щрудел,,Тили!Прегръдки:))))
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленче! Ако харесвате сладка баница, обезателно пробвай!
ИзтриванеПрегръдки!
Чудесно изглежда, много апетитен, а сигурна съм, че е бил и точно такъв, Ина! НИкога не съм правила щрудел с други плодове, освен с ябълка, а сега ти предлагаш такива богати и разнообразни вкусове с него!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава сряда :)
Пепа, ако навремето свекърва ми не беше ме гостила с баница с грозде, може би и аз щях да си остана само с вкуса на тиквеника и щрудела с ябълки! Но сега правя всякакви експерименти и сме много доволни!
ИзтриванеСърдечни поздрави!
Цялата есен е в тази баница, Ина! И цвят и аромат и вкус! Всичко има!
ОтговорИзтриванеПрава си, Зори! В тези баници са всички плодове на есента!
ИзтриванеПоздрави!
Чудесен и ароматен! Прекрасен е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеПриятна вечер!
Много вкусeн и ароматен щрудел,Инче!Букет от аромати и вкусове!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Танче! Използвам богатството на есента!
ИзтриванеПоздрави!
Здравей, Ина :)
ОтговорИзтриванеБихме искали да публикуваме рецептата ти в нашата рубрика BG Blogs на GoodFood.
Ако си съгласна, моля изпрати ни снимки във висока резолюция на r.dimitrova@goodfood.bg
Поздрави!
Лойс, благодаря сърдечно! Трогната съм!
ИзтриванеЗа мен е чест възможността да споделя рецептата с читателите на BG Blogs GoodFood! С удоволствие ще изпратя снимки!
Поздрави!